Карлос Алкарас отправи комплименти към Григор Димитров след мача помежду

...
Карлос Алкарас отправи комплименти към Григор Димитров след мача помежду
Коментари Харесай

Алкарас: Григор не бе на обичайното си ниво, но ме затрудни във втория сет


Карлос Алкарас насочи похвали към Григор Димитров след мача посред им на осминафинала на Мастърс шампионата в Париж. Българинът не съумя да запише нова победа в конкуренцията, откакто загуби в два сета от международния №1, само че все пак има всички учредения да е удовлетворен от завършека на сезона си. Алкарас разкри, че Димитров до е затруднил съществено във втория сет и разкри кой съгласно него е бил основният миг за изхода от мача.

„ Мисля, че играх доста по-добре спрямо мача против Нишиока. Постепенно се приспособявам към изискванията в Париж и достигането до четвъртфинала на този шампионат в доста значимо достижение за мен. За мое благополучие, Григор не беше на нормалното си равнище, само че все пак съумя да ме затрудни във втория сет. Тогава той усъвършенства доста представянето си и имаше няколко благоприятни условия да се откъсне в резултата, само че аз резервирах успокоение и отговорих на предизвикването. При 3-3 спасих два брейкпойнта, което беше от голямо значение за развиването на сета. В оня миг от мача допусках някои неточности и знаех, че би трябвало да се успокоя и да се съсредоточа, с цел да мога да трансформира това и да изляза от сложната обстановка “ – разяснява първенецът на US Open на конференцията след дуела.

„ Чувството да си №1 и мисълта, че си най-хубавият в света, безспорно са доста приятни, само че ранкингът е единствено число. Мога да изгубя от всеки. Фактът, че съм първи в ранглистата, не значи, че постоянно ще спечелвам. Важно е да не не помня, че в случай че не играя на върха на опциите си, мога да изгубя всеки мач. Тази мисъл ме стимулира да не преставам да упражнявам старателно “ – сподели още испанецът.

„ Годината беше страхотна за мен и би било прелестно да я завърша като №1 в света. Независимо дали това се случи или не обаче, през идващия сезон ще подобавам към мачовете по този начин, както го правех и до момента – с оптималната мотивация и централизация. През декември ще си умря за известно време, след което ще се вложа изцяло в предсезонната подготовка, с цел да мога да съм на равнище за Australian Open “.

Двукратният Мастърс първенец показа, че наличието на неговото семейство на трибуните в „ Берси “ му дава спомагателна мотивация да се показа мощно на Rolex Paris Masters.

„ Прекрасно е, че родителите ми ме поддържат от трибуните. За страдание, те нямат опция да ме гледат онлайн на множеството шампионати, тъй че наличието им в „ Берси “ тази седмица ми дава още повече сили и сила. Да подвигна пред тях трофея за №1 в света беше специфичен миг, който в никакъв случай няма да не помни. Не мисля, че съм жертвал толкоз доста неща в името на тениса. Вярно е, че поради тренировките нямах опция да излизаме с другари толкоз постоянно, колкото ми се искаше, само че това ме научи да оценявам времето, което извозвам с тях “ – приключи младежът.

На четвъртфинала в шампионата Алкарас ще се изправи против Холгер Руне. Мачът е втори в програмата, която стартира в 15:00 ч. с дуела сред Феликс Оже-Алиасим и Франсис Тиафо.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР