Карлос Алкарас не скри емоциите си, след като за първи

...
Карлос Алкарас не скри емоциите си, след като за първи
Коментари Харесай

Карлос Алкарас: Полуфинал на Уимбълдън е сбъдната мечта

Карлос Алкарас не скри страстите си, откакто за първи път в своята кариера доближи до полуфинал на " Уимбълдън ". Нещо повече - испанецът е сюрпризиран от самия  себе си, защото до неотдавна се считаше, че не е задоволително добър на трева.

Вчера Карлито победи своя връстник и познайник още от детските години Холгер Руне (Дания) - 7:6(3), 6:4, 6:4. На полуфинала ще спори с Даниил Медведев, който излезе " изсъхнал " от тежка 5-сетова борба с Кристофър Юбенкс (САЩ) - 6:4, 1:6, 4:6, 7:6(4), 6:1.

И двата полуфинала при мъжете са в петък, в другия противници са първенецът на тревата в " Ол Инглънд клъб " Новак Джокович и Яник Синер (Италия).

" За мен е необикновено! Мечта, откогато започнах да играя тенис, рече Карлос Алкарас. - Мечта, да играя на полуфинал на " Уимбълдън ". Играя на ужасно равнище. Не чаках самият аз да се представям по този начин добре и то на настилка, която не би трябвало да ми е комфортна. За мене това е полуда ".
 Снимка АП/БТА
" В началото на мача бях в действителност нервозен. Все отново е четвъртфинал на " Уимбълдън ", а и още повече против Руне. А той е на моята възраст и играе на ужасно равнище. Беше ми мъчно да се преборя с него, по този начин си и мислех още преди мача. Но щом стигнеш до четвъртфиналите, няма другари. Трябва да си фокусиран върху себе си и мисля, че се оправих ужасно в това отношение “, добави той.

Днес са полуфиналите при дамите: Елина Свитолина (Украйна) против Маркета Вондрушова (Чехия) от 15:30 часа и по-късно Онс Жабер (Тунис) - Арина Сабаленка (Беларус).

Вчера Жабер взе реванш от Елина Рибакина (Казахстан) за загубата си на финала през 2022 година - 6:7(5), 6:4, 6:1. 

А Сабаленка преодоля Мадисън Кийс (САЩ) - 6:2, 6:4.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР