Карлос Алкарас може да загуби финала в Хамбург през миналата

...
Карлос Алкарас може да загуби финала в Хамбург през миналата
Коментари Харесай

Безпощаден: Алкарас изнесе перфектен мач и продължи защитата на титлата си в Умаг

Карлос Алкарас може да загуби финала в Хамбург през предходната седмица, само че пък се трансформира в първият младеж, който дебютира в топ 5 на международната класация от времето на Рафаел Надал насам и незабавно отпътува за Умаг, където трябваше да пази трофея си от предишния сезон. Именно хърватският град е мястото, където испанецът завоюва първата си купа на равнище ATP, а през днешния ден защитаващият първенец беше повече от безапелационен, разгромявайки аржентинеца Факундо Багнис с 6:0 6:4 по пътя си към полуфиналите на шампионата, където ще се изправи против квалификанта Джулио Зепиери.

Първият сет се трансформира в същинско показно на топ поставения, който не отпусна нито един гейма на своя противник и го завоюва за тъкмо 27 минути игра. Аржентинецът не съумя да вземе нито една точка на второто си подаване, което беше безмилостно атакувано от Алкарас и изходът на мача изглеждаше превдварително решен.

Доминацията на 19-годишният състезател продължи и във втората част, откакто той проби още на старта и имаше две благоприятни условия тотално да заличи интригата в дуела, реализирайки втори пробив. Все отново Багнис най-сетне се разписа в резултата и докрая на конфликта беше безукорен на личен сервис, единствено че нямаше нужните причини да реализира някакъв по-сериозен поврат и любимецът се класира закономерно напред в надпреварата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР