Карлос Алкарас изуми света с представянето си на тазгодишния US

...
Карлос Алкарас изуми света с представянето си на тазгодишния US
Коментари Харесай

Миша Зверев: Не е нормално; Григор беше седми с повече от сегашните точки на Алкарас

Карлос Алкарас изуми света с представянето си на тазгодишния US Open, където показва въодушевяващ тенис и изцяло справедливо победи с първата си " мейджър " купа. Това обаче надалеч не беше всичко, тъй като също така младежът се трансформира в най-младия международен номер едно в миналото. Според Миша Зверев обаче испанецът е извадил сериозен шанс с събитията, които съпътстваха сегашния тенис сезон, а е ето какво тъкмо показа някогашният първенец в ATP Тура:

Наскоро приказвах с Григор Димитров. Каза ми, че преди няколко години е имал 7000 точки за ранглистата и е бил номер седем в света. Сега Алкарас е с 6700 пункта, а е водач в класацията. Годината не е естествена. Коронавирис, случилото се на Уимбълдън и множеството провали на топ играчите. Надявам се следващата година нещата да се възстановяват и всички шампионати от Големия шлем да оферират точки за подреждането на ATP, а състезателите да имат опция да вземат участие на всяка една конкуренция.

" Grigor Dimitrov told me that a few years ago he had 7000 points in the rankings and he was No.7 in the world. Alcaraz now has 6740 points and he is number one. "

Mischa Zverev
— We Are Tennis (@WeAreTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР