Карлос Алкарас (Испания) постигна първа победа във Финалния турнир на

...
Карлос Алкарас (Испания) постигна първа победа във Финалния турнир на
Коментари Харесай

Карлос Алкарас се събуди и надви Андрей Рубльов

Карлос Алкарас (Испания) реализира първа победа във Финалния шампионат на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) в Торино (Италия).

Алкарас се наложи над руснака Андрей Рубльов със 7:5, 6:2 във втората си среща от група „ В “ (т.нар. Червена група) и към този момент има победа и загуба в актива си на трето място във краткотрайното класиране преди втория мач от програмата за деня сред Даниил Медведев и Александър Зверев. Испанецът прекъсна необикновената си серия от три провали - от Григор Димитров в Шанхай, от Роман Сафиулин в Париж от Зверев на старта в Торино.

За Рубльов провалянето бе второ и той остава четвърти, финален в подреждането в групата.

Двубоят сред испанеца и руснака продължи единствено 75 минути. След оспорвано начало на първия сет Карлос Алкарас реализира съдбоносен пробив за преднина от 6:5 и завърши частта на собствен сервис за 7:5.

Испанският тенисист, втори в международната класация при мъжете, стартира втория сет с пробив и взе задатък от 2:0. Андрей Рубльов понижи до 2:3, само че Алкарас завоюва идващите три гейма и след 6:2 ликува в срещата.

Руснакът бе толкоз сърдит в един миг от дуела, че се удари няколко пъти с ракетата и разкървави лявото си коляно.

В последните мачове от групата в петък (17 ноември) Карлос Алкарас ще играе против Медведев, до момента в който Рубльов ще има за противник Зверев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР