Карлос Алкарас и Камерън Нори са сред двамата най-постоянни тенисисти

...
Карлос Алкарас и Камерън Нори са сред двамата най-постоянни тенисисти
Коментари Харесай

В битка на Мастърс шампиони: Нори надделя за пръв път в кариерата си над Алкарас!

Карлос Алкарас и Камерън Нори са измежду двамата най-постоянни тенисисти в " Мастърс " сериите през последната година и разумно могат да се похвалят със спечелването на най-малко един титли на това равнище. През този сезон двамата към този момент се сблъскаха на два пъти в шампионатите от тази категория, а успеха непроменяемо беше за младежа, който имаше преднина от общо 3:0 триумфа в директните дуели посред им. Всяка сходна поредност обаче има своя край и през днешния ден британецът най-сетне записа дебютната си победа над международния номер четири, триумфирайки в тричасово тенис представление - 7:6(4) 6:7(4) 6:4. По този метод някогашният първенец от Инидън Уелс продължи към полуфиналите в Синсинати, където го чака борба с огромната изненада на конкуренцията - Борна Чорич.

Алкарас имаше съществени превъзходство в началните минути на дуела, като се снабди с общо четири точки за пробив в дебютните две подавания на противника си, само че Нори устояваше на натиска и някак съумяваше да поддържа паритета в резултата. Постепенно деветият подложен заличи игровото превъзходство на младока и самичък имаше шансове да осъществя брейк, но също не се оправи с въпросната задача и се стигна до законосъобразен тайбрек, където по-опитният състезател демонстрира съвсем непогрешим тенис и справедливо поведе в обособените елементи.

Британецът не спря дотук и затвърди превъзходството си във втория сет, повеждайки с 4:1 гейма и привидно всичко изглеждаше предрешено в мача. 19-годишният играч обаче за следващ път показва какъв брой е мощен напрегнат и превключи на изцяло недостижима предавка за съперника си, достигайки до нов тайбрек, в който завоюва серия от маратонски разигравания и скоро имахме цялостно тъждество в общия резултат.

Наглед Карлитос трябваше да има психическо преимущество в решителната част, единствено че международният номер 11 сподели къса памет и продължи да играе все едно, че нищо не се е случило. Нори впечатляваше с физическата си подготовка, тъй като беше изцяло равносилен в размените от дъното на корта с двукратния Мастърс първенец, чиито грешки взеха да стават прекалено много и по-нискоранкираният тенисист навакса пасив от 1:3, с цел да си обезпечи опция да сервира за крайната успеха, като постави точка на разногласието с третия си ас в дуела.

Perseverance
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР