Карлос Алкарас е съгласен с мнението, че Новак Джокович е

...
Карлос Алкарас е съгласен с мнението, че Новак Джокович е
Коментари Харесай

Алкарас: Искам да играя срещу Новак Джокович, когато той е на 100 процента

Карлос Алкарас е склонен с мнението, че Новак Джокович е най-хубавият състезател в света, а испанецът чака скоро да се изправи против носителя на 22 трофеи от Големия Шлем.

Алкарас е играл един път с Джокович, надделявайки над сърбина по пътя си към триумфа на шампионата " Мастърс " в Мадрид предходната година. Успехът на младежа в испанската столица му донесе пета купа от АТП и втора от " Мастърс " 1000. По-рано през март той завоюва третата си купа от " Мастърс " 1000 в Индиън Уелс и се върна на върха в международната класация. Джокович не може взе участие на шампионати в Съединени американски щати, защото няма ваксина против КОВИД-19.

Сърбинът съобщи в изявление за " The National " през февруари, че към момента е най-хубавият в света, когато е 100 процентова форма. Алкарас от своя страна споделя това мнение.

" Е, мъчно е, само че би трябвало да играя против Новак, когато е на 100 %. Бих споделил, че в Мадрид той игра в действителност добре. Така че беше близо. Но съм склонен с него. Когато е на 100%, евентуално е най-хубавият състезател в света. Нивото на Новак да вземем за пример в Австралия беше необикновено, в действителност доста високо ", разяснява испанецът след успеха си над Томи Пол на шампионата " Мастърс " в Маями.

" Както споделих преди, в действителност желая да играя против Новак, когато той е на 100%, и съм сигурен, че ще се насладя на всеки миг. Това е всичко, което мога да кажа сега ", добави испанецът.

Алкарас ще се опита да завоюва двете трофеи от " Мастърс " шампионатите в Индиън Уелс и Маями.

" Опитвам се да не мисля за това, само че е мъчно. Знаете ли, това е нещо, което в действителност желая. Искам да бъда част от дребното играчи, които завоюваха двата шампионата в един сезон. Така че за мен би било ужасно да го реализира. Това е нещо, за което се пробвам да не мисля и се пробвам да виждам ден за ден, мач за мач ", съобщи Алкарас.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР