Карло Анчелоти е отказал да поеме италианския национален отбор по

...
Карло Анчелоти е отказал да поеме италианския национален отбор по
Коментари Харесай

Анчелоти е отказал да поеме италианския национален отбор

Карло Анчелоти е отказал да поеме италианския народен тим по футбол. Бившият треньор на " Ювентус ", " Милан ", " Челси ", ПСЖ, " Реал " и " Байерн " се срещна с управлението на италианската федерация предходната седмица, само че след няколко дни за размисъл е отхвърлил офертата, заяви " Кориере дело спорт ".

Анчелоти беше претендент номер 1 за поста, който беше овакантен през декември след уволнението на Джанпиеро Вентура. Бившият треньор на " Торино " беше освободен след 16 мача, откакто Италия не съумя да се класира за международното състезание за пръв път от 70 години и едвам за втори в историята.

Анчелоти пък е без работа от септември, когато беше уволнен от " Байерн " (Мюнхен). 58-годишният италианец е един от многото треньори, свързвани с мениджърския пост в " Арсенал ", който Арсен Венгер ще сдаде в края на сезона след близо 22 години отпред на лондонския клуб.

Анчелоти, който е печелил три пъти Шампионската лига и е ставал първенец в четири от петте огромни европейски лиги, в никакъв случай не е бил треньор на народен тим и съгласно италианските медии избира да продължи да работи в клубния футбол.

Според " Кориере дело спорт " друга от аргументите Анчелоти да откаже предлагането са финансовите условия. Той получил оферта за по-ниска заплата от тази на Вентура и предшественика му Антонио Конте.

Конте, за който се чака да се раздели с " Челси " в края на сезона, и Роберто Манчини, който кара първи сезон отпред на " Зенит ", са другите двама любимци за поста. Ако не успее да се разбере с някого от тях, италианската федерация евентуално ще остави за непрекъснато краткотрайния селекционер Луиджи ди Биаджо.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (49)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР