Карлес Пучдемон съобщи, че брюкселски съд е отложил за 16

...
Карлес Пучдемон съобщи, че брюкселски съд е отложил за 16
Коментари Харесай

Брюкселски съд отложи изслушването за екстрадицията на Пучдемон

Карлес Пучдемон заяви, че брюкселски съд е отсрочил за 16 декември чуването по издадена от Испания заповед за арест и искане за екстрадиция на някогашния каталунски водач, съобщи Ройтерс.

``
реклама

Пучдемон избяга в Брюксел, откакто Каталуния направи несполучлив опит да се откъсне от Испания през октомври 2017 година. Каталуния разгласи самостоятелност след референдум, който испанските управляващи оповестиха за противозаконен и подведоха под отговорност представителите на каталунското държавно управление, забъркани в опита за разединение.

Испания, която не съумя да уреди екстрадицията на Пучдемон преди време, възобнови опитите си, откакто Върховният съд осъди девет други сепаратистки водачи на до 13 години затвор поради ролята им в събитията от 2017 година Изпълняващата длъжността заместник-председател на държавното управление на Испания Кармен Калво сподели през днешния ден, че би било неуважително, в случай че Белгия реши да не съобщи Пучдемон.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР