Карлес Пучдемон Германски и испански официални лица са се срещнали

...
Карлес Пучдемон Германски и испански официални лица са се срещнали
Коментари Харесай

Представители на Германия и Испания обсъдиха казуса с Пучдемон


Карлес Пучдемон

Германски и испански публични лица са се срещнали в Хага, с цел да обсъдят случая на някогашния каталунски водач Карлес Пучдемон, за чието изгонване упорства Испания, съобщи ДПА.

Срещата е траяла до късно нощес в постройката на юридическата работа на Европейски Съюз - " Евроджъст " и е имала за цел само замяна на информация по комплицирания проблем на сепаратисткия водач.

Пучдемон бе задържан по искане на испанските управляващи в северната немска провинция Шлезвиг-Холщайн на връщане от Финландия към Белгия, където бе избягал, с цел да избегне арест от испанската полиция по обвинявания в протест и корист с обществени средства по отношение на референдума за самостоятелност на Каталуния.

Прокуратурата на Шлезвиг-Холщайн може да оспори решението на съда на провинцията, че обвиняването в протест е незадоволително съображение за екстрадиция на Пучдемон.

Съдът обаче реши, че другото обвиняване против Пучдемон - в корист с обществени средства, може да бъде задоволително съображение той да бъде върнат в Испания.

В момента Пучдемон се намира в Берлин и би трябвало да се подписва в локалната полиция всяка седмица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР