Карл Лагерфелд е модна икона, която променя индустрията през десетилетията,

...
Карл Лагерфелд е модна икона, която променя индустрията през десетилетията,
Коментари Харесай

Историята на котката-милионер Шупет

Карл Лагерфелд е фешън икона, която трансформира промишлеността през десетилетията, в които работи за фешън къщи, измежду които Chanel.

Той е прочут с това, че е самостоятелен, а положението му е обещано на някои забавни хора. Документален филм на BBC надниква зад завесата на един от най-прочутите герои на модата, написа inews.co.uk, представен от businessnovinite.bg.

Кой беше Карл Лагерфелд?

Карл Лагерфелд, световноизвестният дизайнер на висша мода и артистичен шеф на Chanel, умря на 85-годишна възраст през 2019 година

Лагерфелд, който беше прочут както със стилистичните си черни костюми, бялата си конска опашка и слънчевите си очила, по този начин и със личните си модели, умира в Париж. 

Немският дизайнер означи десетилетия кариера в стилната промишленост, която продължи общо 64 години. Той показа сбирки за Fendi на френския мултинационален конгломерат Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) и за личната си едноименна марка, само че стана синоним на Chanel, откакто се причисли към компанията през 1983 година Прекарва рекордните 32 години в марката. 

Дизайните на Лагерфелд бързо се популяризират измежду търговците на дребно от невисок клас, което му обезпечава съвсем невиждано въздействие върху цялата фешън промишленост. Той работи в стилната промишленост до гибелта си.

Оставил ли е Карл Лагерфелд завещание на котката си? 

Да, възнамерявал е да остави част от него на котката си. 11-годишната Шупет е най-фотографираната котка в света, като има над 200 000 нейни фотоси. Той получава Шупет от френския модел Баптист Джабикони. Тя е била толкоз значима за него, че е била поканена на Met Gala, която се организира в чест на Карл.

Тя е оставена на грижите на гледачката Франсоаз Кашоте, която също е трябвало да наследи благосъстояние.

Лагерфелд, чието положение се оценяваше на 240 млн. паунда, записа котката си в наследството си през 2015 година Съобщава се, че тя е трябвало да получи 1,3 млн. паунда. 

Смята се, че тя също по този начин е изкарвала лични пари от моделство. " Тя има свое лично малко положение, тя е наследница: Ако нещо се случи с мен, индивидът, който ще се погрижи за нея, няма да страда ", сподели Лагерфелд преди гибелта си. " Тя е богато момиче! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР