Каркасон, Франция. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. Новата

...
Каркасон, Франция. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. Новата
Коментари Харесай

Тествахме новата G-Klasse, направена от... българка

Каркасон, Франция. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Новата G-Klase разполага с напълно променена рама. Тя и самата каросерия са доста по-леки (масата на колата е понижена със 170 кг.), като в това време якостта на структурата е нараснала с 55% за сметка на нови сортове стомана и алуминий. Изменени са и габаритите на автомобила, като най-съществената смяна е в широчината му. Това прави и вътрешните габарити по-големи, като широчината в салона е с цели 121 мм повече.



Дължината и височината са нарастнали със 101 и 40 мм. Задното окачване е осъвременено, само че задният мост е цялостен. Окачен е на четири надлъжни носача за всяко колело и напречна стабилизираща щанга Панар. Каросерията е инсталирана на класическа лонжеронна рама. Предният мост обаче към този момент е окачен на самостоятелни двойни носачи, а вместо червячния кормилен механизъм е инсталирана рейка с електромеханичен усилител.



Под капака на G63 е ситуиран мотор с размер 4.0 литра. Двигателят е V-образен осмак, разполага с два турбокомпресора и от него са извадени 585 конски сили. Въртящият миг се предава на четирите колела през деветстепенна автоматизирана трансмисия. Втората, "по-спокойна " версия е G 500. Тя се оборудва също с 4.0-литров V8 с два турбокомпресора, само че мощността е 422 к.с. (610 Нм). Първоначално продажбите на новата G-Klasse ще започват единствено с тези два елемента.

Ходови характерности
Асфалт
Още когато се озове човек на мястото на лидера се усеща като на царски престол. Креслото е комфортно, погледът е от висока, а уредите са интуитивни и доста информативни. Въпреки привидната аеродинамика на каросерията с форма на "тухла четворка ", натиснете ли се газта се усеща възприятие, сходно с това на суперкар. Звукът на мотора е мас за ушите, а ускорението неповторимо. Това, което прави усещане за придвижването на новата G-Klasse на асфалт е доста по-меката возия спрямо досегашния модел. А междинният разход, който сподели AMG-версията беше под 13 литра на 100 километра пробег.



Другата осезаема разлика е обвързвана с обезшумяването на салона. Заради изсечените форми аеродинамични шумове още веднъж има, само че те са доста по-малки и се усещат едвам след 130 км/ч. С други думи в новата G-Klasse към този момент може да се беседва обикновено, даже и при висока скорост. Електронните режими на окачването са Comfort, Sport, Eco и Individual, а при AMG версията са налични и Slippery (вместо Eco) и Sport+. Реакцията на педала на газта е отлична, а кормилото е доста осведомителен. Иначе крен в завоите има, само че той също е фрапантно понижен. Като цяло, що се касае до придвижване по асфалтирани пътища, колата се държи като същински премиум кросоувър.

Офроуд


Едва ли някой, който ще си купи новата G-Klasse ще посмее да прекара скъпата си придобивката си в околност, каквато бяха подготвили хората от Mercedes във Франция. Офроуд полигонът беше извънредно сложен и тук-там напряко неизпълним, само че не и за новата G-Klasse. Не бяха малко експертите, които при статичното показване на модела бяха на мнение, че новата G-Klasse е изгубила част от всъдеходните си качества за сметка на тези на асфалт, само че всички те не се оказаха прави.



Новата G-Klasse разполага с всички съвременни електронни системи за сигурност и стабилизация, само че преминели на офроуд режим те се изключват и в действие влизат добре познатите ни понижаващи предавки и трите заключващи диференциала. Това наред с клиренс от 241 мм, както и с съществуването на доста къси надвеси начело и откъм гърба, трансформират всъдехода в същинско офроуд страшилище.



Трите блокируеми диференциала (междуосев и по един на всяка ос), демултипликатор с предавателно число 2.93 (при предшественика - 2.1) и ход на задните пружини 224 мм разрешават на колата да се движи безпроблемно и гладко в пресечена околност с висока скорост и в това време да изкачва и спуска големи наклони, водни трудности с дълбочина от съвсем метър, а всъдеходните гуми Falken, направени особено за G-Klasse не се опасяват от остри камъни, тиня и пясък.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР