Кърждали. Новият театрален сезон ще бъде открит с премиерата на

...
Кърждали. Новият театрален сезон ще бъде открит с премиерата на
Коментари Харесай

Кърджали: Новият театрален сезон ще бъде открит с премиерата на „Перфектната сватба“ от Робин Хоудън

Кърждали. Новият сценичен сезон ще бъде открит с премиерата на „ Перфектната женитба “ от Робин Хоудън, която ще бъде на 16 септември от 19.00 ч., оповестиха от пресцентъра на Театрално - музикален център-Кърджали . Зрителите ще видят на кърджалийска сцена калейдоскоп от герои, търсещи щастието. „ Перфектната женитба “ е комедия на обстановките, комедия на недоразуменията, която е извънредно настояща в наши дни “. Режисьорът Владлен Александров „ повдига завесата “ преди премиерата на 16 септември, т.г. и разкрива секрети за репетиционния развой на най-новото заглавие в афиша на Театрално-музикален център – Кърджали. Известният режисьор е посетител и работи за първи път на кърджалийска сцена. Той е измежду най-нашумелите български създатели в последните години. Поставя едни от най-касовите спектакли. Пиесата „ Перфектната женитба “ от дълго време е в полезрението му. „ Робин Хоудън е прелестен британски създател, тъй като той по превъзходен метод конструира текста на пиесата, в най-хубавите обичаи на британския фарс и водевил “, разкрива Александров.
Гост-режисьорът не скри задоволството си от работата с кърджалийските артисти. Основавайки се на огромния си професионален опит в разнообразни театри, той акцентира, че няма разлика в професионализма на столични и извънстолични артисти. „ Смятам, че разлика в метода на правенето на спектакъл, в отношението към театъра, няма. Аз съм извънредно впечатлен от кърджалийските артисти – Анна Петрова, Адриана Кънчева, Божидар Георгиев. Смея да настоявам, че са доста забавни артисти. Радвам се, че ги срещнах. Направихме един доста добър екип, което не постоянно се получава. Тук имаме същинска симбиоза сред столични и извънстолични артисти. Успяхме да създадем един общ колектив, който да диша дружно, да реагира дружно, да работи в една посока. Прекрасен репетиционен развой беше, безусловно отговарящ на заглавието на пиесата „ Перфектната женитба “, имаше едни съвършени взаимоотношения “, акцентира режисьорът. Ролите са поверени на известните имена Елен Колева, София Бобчева, Христо Терзиев, Анна Петрова. В забавни облици феновете ще видят още Божидар Георгиев, Цветан Николов, Адриана Кънчева. Сценографията и костюмите са на Весела Статкова и Иван Карев.
„ Ако публиката желае да види едно доста положително зрелище, доста добра комедия, с превъзходни артисти, с прелестна музика на Евгени Господинов, да пристигна на 16 септември. Надявам се, че представлението ще има дълъг живот на сцената на кърджалийския спектакъл освен в турне, а и в самия град “, сподели режисьорът на постановката Владлен Александров и пожела триумф на сътрудниците и на себе си.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР