Каритас България“ стартира кампанията , чрез която организацията има за

...
Каритас България“ стартира кампанията , чрез която организацията има за
Коментари Харесай

„Каритас България“ стартира кампанията „Старостта е и наша отговорност!“

„ Каритас България “ започва акцията, посредством която организацията има за цел да окаже въздействие върху смяна в политиките за дълготрайни грижи в домашна среда за една от най-уязвимите групи в българското общество – възрастните хора.

Кампанията ще се концентрира върху нуждата от целенасочени дейности за обезпечаване на съответен отговор на потребностите на възрастните хора, което изисква отговорност, воля, обмисляне и осъществяване на ефикасни ограничения и механизми за поддръжка както от страната, по този начин и от бизнеса.

В хода на акцията „ Каритас България “ ще подчертава върху персоналните истории на възрастни хора от разнообразни обитаеми места в България. Кампанията ще опише за множеството провокации, с които възрастните хора се сблъскват всеки ден, както и за решенията и поддръжката, от които те имат потребност.

Кампанията е част от самодейността „ Достъп на възрастните хора (65+) до дълготрайни грижи в дома и общността – политики и действителност “, в която взе участие цялата мрежа на „ Каритас “ в България, и ще продължи до 31 октомври 2022 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР