Карина Караиванова е гост на Международно изложение на високите технологии

...
Карина Караиванова е гост на Международно изложение на високите технологии
Коментари Харесай

КФН участва в европейски проект за развитието на блокчейн технологиите

Карина Караиванова е посетител на Международно ревю на високите технологии в Китай

Комисията за финансов контрол взе участие в европейски план за развиването на блокчейн технологиите дружно с Варненския университет. Това разгласи ръководителят на Комисията за финансов контрол (КФН) Карина Караиванова, която е специфичен посетител на финансова конференция, част от Международното ревю на високите технологии в Пекин, Китай (CHITEC). Това е 21-то издание на събитието, което притегля авторитетни финансисти, шефове на регулатори, лауреати на Нобелова премия. Основна тематика в следващото издание са новите финансови технологии. Караиванова уточни, че новите финансови технологии имат съответни приложения в практиката. Шефът на българския регулатор произнесе слово при откриването на конференцията. Тя показа в резюме ръководената от нея комисия и уточни, че КФН надзирава активи за към 11,5 милиарда евро и следи за дейностите на повече от 21 хиляди поднадзорни лица, които оперират в застраховането, пенсионното обезпечаване и финансовия пазар в България.
" Нашият пазар е дребен за мащабите на Китай, само че стъпвайки на пазара в България, влизате на практика на големия пазар на Европейския съюз ", уточни Караиванова пред аудиторията на Финансовата конференция. Тя срещна участниците във форума с някои съществени моменти в новата правна рамка МИФИД2, която влезе в действие от началото на тази година.
Караиванова раззказа пред участниците във форума и за екшън-плана на Европейската комисия за използване на новите финансови технологии. Също по този начин показа напъните и проектите на европейските регулатори – Европейския орган за скъпи бумаги и пазари (ESMA) и Европейския орган за обезпечаване и професионално пенсионно обезпечаване (EIOPA), по внедряването на нови софтуерни решения.
По отношение на виртуалните валути Карина Караиванова уточни, че КФН се придържа към позициите на ESMA, EIOPA и Европейския банков орган (EBA), които предизвестиха потребителите, че тези валути нямат юридически статут на пари или валута, не са обезпечени от централна банка или различен орган и не оферират никаква правна отбрана на притежателите си.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР