Карим Бензема, който преди по-малко от 24 часа обяви, че

...
Карим Бензема, който преди по-малко от 24 часа обяви, че
Коментари Харесай

Бензема може и да размисли за националния на Франция, но при едно условие

Карим Бензема, който преди по-малко от 24 часа разгласи, че приключва кариерата си в националния тим, изненадващо може да промени решението си и да продължи да играе за фхранция.

Нападателят обаче има едно доста значимо изискване, с цел да облече още веднъж фланелката на представителния отбор, разкрива журналистът Себастиен Дени от " Footmercato ". Футболистът на Реал Мадрид желае Зинедин Зидан смени Дидие Дешан отпред на Франция.

Това изискване на носителя на " Златната топка " за 2022 година може да се реализира напълно скоро, защото договорът на Дешан изтича в края на календарната година. Все още не се знае дали той ще остане отпред на тима. След мъчителната загуба от Аржентина във финала на Мондиал 2022 селекционерът отхвърли да разяснява бъдещето си. Шефът на Френската футболна федерация Ноел Льо Грае желае контрактът да бъде възобновен. Според " Екип " Дешан ще се съгласи, само че ще упорства да води тима до Световното състезание през 2026 година, а освен до Евро 2024.

Очаква се в идващите дни да се състои среща сред експерта и Льо Грае, на която да бъдат разисквани детайлите по новото съглашение.

Президентът на Франция Еманюел Макрон също прикани Дешан да остане отпред на " петлите ". Под негово управление отборът завоюва Мондиал 2018 и Лигата на нациите през 2021 година, а също така игра на финалите на Евро 2016 и Мондиал 2022.

Фаворит за правоприемник на Дешан пък е точно Зидан, който познава доста добре Бензема от времето си отпред на Реал Мадрид.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР