Карикатурист в Рим предизвика разгорещен спор в Италия и в

...
Карикатурист в Рим предизвика разгорещен спор в Италия и в
Коментари Харесай

Италиански карикатурист нарисува ЕС като Аувшиц с бягащ от него Джонсън

Карикатурист в Рим провокира развълнуван спор в Италия и в чужбина, откакто показа Европейския съюз като нацисткия лагер на гибелта в Аушвиц и английския министър председател Борис Джонсън като бягащ пандизчия, оповестява АП.

Художникът Марио Импрота разгласява карикатурата в своя акаунт в " Туитър ", откакто консерваторите на Джонсън завоюваха болшинство в изборите в Обединеното кралство.

Карикатурата демонстрира Джонсън, който размахва английско знаме, до момента в който бяга от концлагер с надпис " Европейски съюз " на мястото на думите (Arbeit macht frei - " Работата ви освобождава " ), които са на входа на нацисткия лагер.

Сравнението сред Европейски Съюз и концентрационен лагер незабавно провокира вълна от рецензии от политици, еврейската общественост в Рим и даже от някои почитатели на художника.

Мемориалът в Аушвиц отговори на карикатуриста с: " Arbeit macht frei е цинична заблуда, която Секретен сътрудник дава на пандизчиите от Аушвиц. Тези думи се трансфораха в една от иконите на човешката ненавист. За паметта на Аушвиц и неговите жертви е мъчително да видят този знак употребен по този неприличен метод ".

Художникът добре прочут в Италия като създател на просветителна акция за Рим, представяща кмета Виржиния Раги като воин на Манга.

След рецензиите Импрота модифицира карикатурата, заменяйки изображението на нацисткия лагер с тоалетна и разяснява, че не е вярно " идентифицирането на Европейски Съюз с концентрационен лагер ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР