Карикатурист на годината за особени заслуги в развитието на българската

...
Карикатурист на годината за особени заслуги в развитието на българската
Коментари Харесай

Йовчо Савов представи разбойнически карикатури

Карикатурист на годината за особени заслуги в развиването на българската подигравка за 2010 година Йовчо Савов откри своя галерия в Хасково. Той е оповестил изложбата си като показване на четиридесет разбойнически карикатури.

Експозицията от карикатури е ситуирана във фоайето на Регионална библиотека „ Христо Смирненски " и провокира огромен зрителски интерес. Карикатурите на Савов бяха, както на злободневни по този начин и на всемирен тематики, а рисунъкът му е елегантен.

От 17:30 в Читалня №1 беше показана книгата с епиграми „ Дебили-недраги ” на Георги Кушвалиев - първият притежател на премията „ Крилатият козел “, учредена в памет на Радой Ралин. Илюстратор на творбата е Йовчо Савов. Авторът беше показан от Кин Стоянов - издател и рецензент. Тримата създатели оповестиха, че книгата им е взаимно дело, а с цел да придобие подобен тип е оказал помощ с редакцията си и писателят Румен Леонидов.

Хапливите епиграми и към 155 карикатури са с очевидно сериозно отношение към политическата ни реалност. Издателят Кин Стоянов дефинира книгата като правоприемник на именитата творба на Радой Ралин и карикатуриста Борис Димовски „ Люти чушки ”.

Актьорът от хасковския спектакъл " Иван Димов " Янко Митев прочете трогателно няколко епиграми измежду, които " не може времето да бъде наше откакто парите са у тях " и други. А шефът на библиотеката Кирилка Страшникова подари сувенири и грамота на гостите си.

Накрая създателите раздадоха подписи на феновете си и дадоха обещание нова среща на будната хасковска аудитория.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР