Кариерата на Серина Уилямс на сингъл ще продължи поне още

...
Кариерата на Серина Уилямс на сингъл ще продължи поне още
Коментари Харесай

Край на кариерата за Серина? Не и в първи кръг


Кариерата на Серина Уилямс на сингъл ще продължи най-малко още един мач. Данка Ковинич не съумя да се трансформира в последната съперничка на 23-кратната шампионка от Големия шлем.

Пред цялостните трибуни на „ Артър Аш “ американката стигна до крайното 6-3, 6-3 над черногорката след тъкмо 100 минути на корта.

В тях Серина показва забележим напредък по отношение на представянето в Торонто и Синсинати, осъществя 5 от 11-те си благоприятни условия за пробив и по този начин си обезпечи място във втори кръг. Там нейна съперничка ще бъде международната №2 Анет Контавейт.

Мнозина чакаха дуелът с Ковинич да бъде последният за живата легенда на тениса, само че американката сподели, че има голямо предпочитание да се показа положително и в последния си шампионат.

По трибуните имаше голям брой ВИП-личности, а Уилямс излезе с черна рокля, въодушевена от тези, носени от състезателките по фигурно пързаляне. По обувките ѝ пък имаше инкрустирани диаманти. Цялата атмосфера сякаш ѝ повлия най-малко първоначално. В първия сет Уилямс правеше доста неточности и Ковинич несъмнено пропусна да се възползва. Двете си размениха по два пробива в първите шест гейма.

От 2-3 и 40/40 обаче американката направи серия от 10 следващи точки, с цел да стигне до 5-3 в своя изгода.

Затварянето на сета се оказа много комплицирана задача, само че след
четири отразени брейкбола и два сетбола то стана факт.

Във втората част Уилямс несъмнено се отпусна и заигра доста по-успешно. Ковинич избави четири благоприятни условия за пробив в първите си два сервис гейма, само че при третия не устоя и по този начин Серина поведе с 3-2.

Всъщност огромната смяна бе безпогрешната ѝ игра на сервис. В хода на целия сет тя загуби едвам три точки на началния си удар. Краят на дуела пристигна след нов пробив в интерес на легендата за крайното 6-3 за наслаждение на публиката в Ню Йорк.

Това бе 107-а победа за Уилямс на US Open като 102 от тях са реализирани на „ Артър Аш “. Тя ще приключи кариерата си без да е изгубила нито един път в първи кръг в Ню Йорк.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР