Кариерата на Андреа Пирло като треньор на Ювентус започна с

...
Кариерата на Андреа Пирло като треньор на Ювентус започна с
Коментари Харесай

Пирло: Няма да копирам чужди идеи, Роналдо ще почива в някои мачове

Кариерата на Андреа Пирло като треньор на Ювентус стартира с безапелационен триумф против Сампдория - 3:0. На конференцията след мача много от въпросите към някогашния халф бяха свързани с изненадващия избор на титулярен състав и разменените позиции на част от футболистите.

" Допреди 5 години бях на терена и знам какъв брой значимо е играчите да приказват с треньора, да са наясно с неговите условия, както и той да ги познава съвършено. Направихме положително първо полувреме, само че не успяхме да вкараме повече от един гол. Към края момчетата се усещаха много изтощени, само че продължиха да основават положения и да управляват обстановката на терена ", показа Пирло, който похвали особено младока Джанлука Фработа.

" Фработа се оправи доста добре. Той ми направи усещане на тренировките и му гласувах доверие поради травмата на Алекс Сандро. Не считам, че това е било някакъв риск. Уестън Маккени пристигна от Германия в отлична кондиция. Той сбърка няколко подавания, само че можем да му извиним, тъй като това беше първият му мач. Ще ни би трябвало време, с цел да избистрим другите тактически разновидности. Не желая да копирам ничии хрумвания, имам лични такива и желая да приспособявам към играта ни най-хубавото от тимовете, които ме въодушевяват ", изясни международният първенец от 2006 година.

" Започнахме подготовка късно и нямахме задоволително време да се сработим. Доволен съм от мача, само че би трябвало да продължим да работим. Имах диалог с Кристиано Роналдо и мислим за това по кое време да получава отмора. Той още е пресен, тъй като сме при започване на сезона, само че от време на време, когато имаме по-лесни мачове, ще пестим силите му. Кристиано е доста образован и познава съвършено тялото си, по тази причина ще усети по кое време му е належащо да понижи темпото ", сподели Пирло. Серия А 1 кръг, неделя 20 септември  Ювентус 3:0краен резулат  Сампдория
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР