Карибските острови са любима дестинация за екзотични почивки на много

...
Карибските острови са любима дестинация за екзотични почивки на много
Коментари Харесай

Карибските острови, за които малко туристи знят

Карибските острови са обичана дестинация за екзотични почивки на доста пътешественици. Куба, Хаити и Пуерто Рико стават все по-посещавани от туристите, само че има няколко по-малки острова, които остават надалеч от светлините на прожекторите. Тяхната хубост, обаче не е за подценяване и са идеална локация за отмора, екзотично странствуване, меден месец или в случай че желаете да опознаете региона още по-подробно.

 Карибските острови, за които малко туристи знят pixabay.com

Гренада

Остров Гренада с емблематичният плаж Енс бийч е една от основните атракции там. Кристално сините води на карибско море се сливат с необятен плаж с бял пясък. Тези, които съумеят да се откъснат от хубостта на екзотичния плаж, могат да се гмурнат и да посетят първият подводен парк със скулптори или да си създадат разходка в тропическите гори. Гренада е прочут със скъпите и забавни подправки, които са отглеждани там още от времето на колониите. Насладете се на вкусните ястия и нови усети, които ще ви изкушат обезпечено.

 Карибските острови, за които малко туристи знят pixabay.com

Бонайре

Бонайре предлага плажове със забележителни гледки и е едно от най-хубавите места за гмуркане в карибско море. Подводният парадайс, който крие острова е обичан на доста гмуркачи. Можете да изберете от 63 публични уеб страницата за гмуркане с кислородна бутилка, да видите голямо многообразие от стотици риби, меки и каменни корали. Остров Бонайре предлага обилие от пещери, към 400 на брой, естествено образувани. Феновете на ветроходството, каяка и риболова могат да им се насладят в лагуната Лак Бей.

 Карибските острови, за които малко туристи знят pixabay.com

Сейнт Китс и Невис

Диви плажове и впечатляващи гледки, чакат посетителите на Сейнт Китс и Невис. Можете да се насладите на панорамна обиколка с трен на острова, която е единствена по рода си. Островът е дом на предпазената от UNESCO цитадела Brimstone Hill Fortress. От дъждовните гори, до планината Лиамуга, с вулканичен генезис има доста благоприятни условия за излети. Ако търсите рискови прекарвания, на острова се оферират атракции като скок с парашут от аероплан и гмуркане, а за феновете на спокойните почивки има обилие от питейни заведения, коктейли с ром и вкусна храна.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР