Карфиолът присъства почти на всяка трапеза през есенно-зимния сезон. Всички

...
Карфиолът присъства почти на всяка трапеза през есенно-зимния сезон. Всички
Коментари Харесай

Кой карфиол е по-полезен – суров или сготвен? Ето отговора

Карфиолът участва съвсем на всяка софра през есенно-зимния сезон. Всички го обичаме, изключително в рецептите за туршии. Но знаем ли всичките му потребни свойства и по какъв начин да извлечем максимума от тях – посредством потреблението на свеж или приготвен? Нека през днешния ден си разясним тези въпроси:

Карфиолът е от семейство Кръстоцветни и е безпаричен на калории и въглеидрати, което го прави превъзходен за добавка към диетата ни. Той замества от ден на ден артикули в редица здравословни предписания – съществуват такива за пица с тесто от карфиол, сурогат е на ориза и така нататък Друг бонус е, че не съдържа глутен.

Обаче няма финален отговор на въпроса по какъв начин да извлечем допустимо най-вече изгоди от него, защото и модифицираният, и суровият карфиол имат разнообразни изгоди за организма. Ще забележим плюсовете и на двата типа:
 Ползите от карфиола, за които даже не подозирате Ползите от карфиола, за които даже не подозирате
Карфиолът е апетитен зарзават, който може да се подготви по разнообразни способи. Но за неговите изгоди се знае малко. Редовната му консумация...

Кои са преимуществата на суровия карфиол?

Суровият карфиол съдържа доста количество потребни витамини и минерали, които при термична обработка се изпаряват.

Той е доста богат и на фибри, само че въздействието им върху стомашно-чревния тракт в сурово положение може да повлияят отрицателно на по-чувствителните стомаси. Възможни са последствия като отичане, болежка, дискомфорт, газове и други Ако наблюдавате някой от тези признаци след консумация на недопечен карфиол, по-добре отсега нататък залагайте на приготвен. Термичната преправка повлиява на фибрите и ги прави по-лесни за храносмилане.

Ако пък предпочитате да го хапвате недопечен, с цел да избегнете дискомфорта, раздробявайте зеленчука на допустимо най-ситни късчета, като по този метод ще улесните работата на храносмилателната система и ще редуцирате отрицателните резултати. Хапвайте го и в по-малки количества.
 Карфиол като сурогат на пилешки крилца Карфиол като сурогат на пилешки крилца
Ако сте се чудили коя е вегетарианската версия на пилешките крилца, то имаме отговор за вас - карфиол! В тази публикация ще ви предста...

Кои са преимуществата на сготвения карфиол?

Както към този момент установихме, от време на време суровите зеленчуци могат да не бъдат толкоз потребни и безвредни, колкото ни се желае. Затова на помощ идват домашно модифицираните. Те също имат своите изгоди и плюсове за организма. Конкретно карфиолът при термична обработка се насища с веществото индиол, което има мощни противоракови свойства. Това органично съединяване следим и при готвенето на останалите зеленчуци от семейство Кръстоцветни.

Ако хапвате постоянно карфиол, ще си набавяте редица потребни субстанции за вярното действие на храносмилателната система и организма като цяло. Всичките форми и разновидности на зеленчука ни носят разнообразни изгоди, което ни разрешава да разнообразяваме непрекъснато.

Разбира се, избягвайте пърженото и прекомерното подправяне със сол. Добавяйте и други потребни зеленчуци и плодове към вашите диети и предписания и ще осъзнаете, че здравословното хранене също може да бъде вкусно, с изключение на потребно. За положително здраве и красива фигура е належащо да наблегнем най-вече на зеленчуците – както пресни, по този начин и модифицирани.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР