Кърджалийският окръжен съд окончателно отмени мярката „Забрана за напускане пределите

...
Кърджалийският окръжен съд окончателно отмени мярката „Забрана за напускане пределите
Коментари Харесай

Съдът разреши Местан да пътува в чужбина

Кърджалийският областен съд дефинитивно анулира мярката „ Забрана за овакантяване рамките на Република България”, наложена на водача на ДОСТ Лютви Местан, обвинен за причиняване на злополука със починало дете.
Съдът приема, че възбраната се явява прекалено ограничаване, надхвърлящо задачите, заложени в същината на тази мярка за процесуална насила.
„ Данните, събрани по делото, и досегашното процесуално държание на обвинения разрешават извода, че и без използването на мярката същият няма да осуети развиването на воденото против него наказателно произвеждане, надлежно няма да избегне наказателната принуда, защото няма действителна заплаха от укриването му в чужбина”, се показва в формалното известие на съда.
Преди дни съдът в южния град реши, че няма съображение книжката на Местан да бъде отнета. По-рано пък за ден политикът остана без мярка за неотклонение, след
като магистратите показаха, че няма задоволително данни за материалното му състояние, които до оправдаят размера на гаранцията. След събиране на доказателства, тя беше наложена още веднъж.
Според прокуратурата и околните на потърпевшите Местан с колата си е лишил преимуществото на другия автомобил, в който се е движело семейство. Той, на собствен ред, е безапелационен, че другото возило се е движело в насрещното с огромна скорост и го е блъснало челно. Разследването на случая към този момент е под специфичния контрол на основния прокурор Сотир Цацаров.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР