Кърджалийският Арда постигна най-големия успех в 95-годишната си история и

...
Кърджалийският Арда постигна най-големия успех в 95-годишната си история и
Коментари Харесай

Арда се готви за елита, поиска осветление от държавата

Кърджалийският Арда реализира най-големия триумф в 95-годишната си история и от идващия сезон ще е част от родния хайлайф.

До историческата промоция се стигна след победа с 1:0 над Септември в баража, а празненствата за локалните почитатели започнаха.

Днес Областният шеф на Кърджали - Никола Чанев, ще даде безплатно 6 декара държавна земя, в региона на парк "Горубсо ", за създаване на помощни стадиони за потребностите на клуба. Това показаха от регионалната администрация. От там допълниха, че Чанев се е срещнал през днешния ден с футболния отбор и техния президент Петър Пешев, след вчерашния исторически триумф.

Областният шеф е поел ангажимент да беседва с министъра на младежта и спорта Красен Кралев за обезпечаване на осветяване на стадион "Арена Арда " за идващия футболен сезон и е подсигурил, че футболистите ще могат да употребяват и новата многофункционална спортна зала, която следва да бъде построена в Кърджали.

Междувременно общинските съветници на Кърджали гласоподаваха на днешното си съвещание терен на общината да бъде трансфериран безплатно, посредством подаяние, в благосъстоятелност на Министерството на младежта и спорта, за създаване на въпросната зала. За нея още през 2018г. държавното управление отпусна 3 663 000 лева Имотът е с повърхност от 7 310 кв. м., в парк "Арпезос ". До отдаването му се стигна откакто в началото избраният за многофункционалното оборудване терен в региона на някогашния селскостопански колеж не срещна утвърждението на спортните клубове, а по тематиката бе извършен публичен спор.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР