Кърджалийската окръжна прокуратура търси доказателства за имущественото състояние на Лютви

...
Кърджалийската окръжна прокуратура търси доказателства за имущественото състояние на Лютви
Коментари Харесай

Ровят имуществото на Местан заради гаранцията

Кърджалийската окръжна прокуратура търси доказателства за имущественото положение на Лютви Местан, заяви през днешния ден представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова. Окръжният съд в Кърджали анулира мярката му за неотклонение „ парична гаранция “, защото нямаше информация за имуществото на обвинения.

„ На Лютви Местан беше избрана мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 10 000 лева Беше наложена краткотрайната мярка за лишаване на свидетелството за ръководство на МПС и му беше неразрешено да напуща рамките на страната без позволение на прокурора “, напомни Арнаудова.

Тя уточни, че по тъжба на Лютви Местан съдът е отменил мярката за неотклонение, защото прокуратурата не е показала доказателства за имотното му положение, които да обосноват размера на гаранцията.

„ С това изговаряне на Окръжния съд на процедура Местан е останал без каквато и да било мярка за неотклонение. Това, което прави сега Окръжната прокуратура в Кърджали е незабавно да събере доказателства за имотното положение на лицето, за това какви недвижими парцели има, какви са неговите приходи, какви моторни транспортни средства има. За да може да предприеме идващите си работи още веднъж по размер за неотклонение “, изясни Румяна Арнаудова.

Говорителят на основния прокурор уточни, че прокуратурата смята, че лицето не може да остане без такава мярка за неотклонение. „ Прокуратурата даде доказателства, само че очевидно те не са били задоволителни. За 24 часа няма по какъв начин да съберем всичко. Само автомобилът, с който се е движил Местан, съгласно вас какъв брой коства “, разяснява Арнаудова и уточни, че е допустимо да бъде поискана същата мярка. „ Може би най-късно в понеделник ще има резултат “, заяви тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР