Кърджали. Ученици от Езикова гимназия (ЕГ) Христо Ботев“–Кърджали и техни

...
Кърджали. Ученици от Езикова гимназия (ЕГ) Христо Ботев“–Кърджали и техни
Коментари Харесай

Кърджали: Ученици от ЕГ „Христо Ботев“ и техни родители участват в проект за психичното здраве, депресиите и зависимостите под надслов „Здравето – универсална човешка ценност“

Кърджали. Ученици от Езикова гимназия (ЕГ) „ Христо Ботев “–Кърджали и техни родители вземат участие в план за психологичното здраве, депресиите и зависимостите под надпис „ Здравето – универсална човешка полезност “. Това заяви за Радио „ Фокус “ Мариана Петрова, участник в плана и родител на две момчета от 10 клас на немската паралелка в гимназията, които създават плана. Младежите от 10 клас и техните родители се интересуват по какъв начин въздействат психологичното здраве, стресът в всекидневието, депресиите и зависимостите върху положението на учениците. „ Учениците вземат участие в клинично проучване, което да регистрира тяхното равнище на стрес и съществуване на депресивни положения. Проучването е извършено в Държавната психиатрична болница от детски психолог, а резултатите от него ще бъдат включени в създаването, за да се създадат научно обосновани заключения за „ модерните заболявания “ на днешния ден и да се откроят опциите за ранна предварителна защита и профилирана помощ “, разясни Мариана Петрова. Резултатите от проучването ще бъдат оценени и показани по време на новаторската седмица в учебното заведение на 10 май.
Младежите със съдействието на родители са потърсили способена информация от специалисти на Областна дирекция на МВР-Кърджали по тематиките за зависимостите от наркотични и упойващи субстанции и трендовете във връзка с детската престъпност. Изследователската работа на учениците е съчетана и с арт-инвенция – те ще показват сценичен очерк по приказката на Шарл Перо „ Пепеляшка “. Участник в плана ще изиграе ролята на психиатър, който ще сложи диагнози на приказните герои. Специално за плана е основано и стихотворение, по което възпитаник е написал музика и творбата ще бъде показана за първи път пред аудитория. Мариана Петрова сподели още, че жури ще оцени разработките, участващи в новаторската седмица в гимназията, и ще награди най-хубавите.
Дарина ДЕЕНИЧИНА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР