Кърджали. Центърът за спешна помощ ще демонстрира действия при ситуация

...
Кърджали. Центърът за спешна помощ ще демонстрира действия при ситуация
Коментари Харесай

Кърджали: Центърът за спешна помощ ще разиграва ситуация на катастрофа между 2 автомобила с пожар и 5 пострадали човека по трансграничен проект с Гърция

Кърджали. Центърът за незабавна помощ ще показва дейности при обстановка на злополука сред 2 автомобила с пожар и 5 потърпевши индивида в границите на трансграничен план „ Получаване на незабавна здравна помощ посредством поощряване на нововъведенията в трансграничния район Гърция – България “, който е с бюджет 1400 000 евро. Това заяви за Радио „ Фокус “ доктор Атанас Митков, шеф на ЦСМП-Кърджали. „ Ще се разиграва обстановка с злополука сред два автомобила с пет потърпевши индивида, като едната кола ще е мощно смачкана, другата ще е в пожар. Ще се загаси пожарът на едната, ще се изтеглят потърпевшите и ще се реже другия автомобил, като се покажат техники на разтягане “, сподели доктор Митков.
Два дни - на 12 и 13 септември, ще продължи програмата на работната среща на ЦСМП-Кърджали с сътрудниците от Гърция, като стартира с два семинара първия ден от 10 до 16 часа. „ Това са профилирани семинари за ръководство на изключителни обстановки, които демонстрират действието на Единната избавителна система - по какъв начин се работи при случай в трансграничен район. Едната ще бъде на тематика „ Реакция на ЦСМП-Кърджали при естествени бедствия “, втората презентация ще бъде под наименованието „ Реакция на силите на Единната избавителна система при деяние при крупни индустриални повреди “. Семинарите са на 12-ти септември, а на 13-ти от 10 часа е демонстрацията в центъра на града, на която ще бъде показана взаимоотношението на Центъра за незабавна здравна помощ с телефон 112, службите на Полицията и Пожарна сигурност. Девет лекари от Гърция ще вземат участие в работата на форума, който ще се организира в постройката на болничното заведение.
Дарина ДЕЕНИЧИНА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР