Кърджали. Трябва да намерим общи пътища за преодоляване на разделението

...
Кърджали. Трябва да намерим общи пътища за преодоляване на разделението
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов, БСП: За нас основните проблеми са свързани с управление на финансирането в здравеопазването, а не с неговото постоянно дофинансиране

Кърджали. „ Трябва да намерим общи пътища за превъзмогване на разделянето на българското обществото. Нека спрем омразата посред ни “. За това приканиха жителите на Кърджали представителите на левицата, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . По думите им единствено дружно и единни, можем да решим проблемите на страната си. Като други проблеми те показаха демографския срив, който е изключително огромен проблем за хората, потребността от отбрана на дела, като тракийската, професионализмът при избора на експертни фрагменти.
Народният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Георги Михайлов съобщи, че един от главните проблеми, които се пробва да реши „ Визия за България “ е оправянето с порочния кръг на финансиране и ръководство на здравната система. По думите му той е причина нашите експерти да напущат страната, освен заради недостойното възнаграждение на труда, а и заради неналичието на опция за кариерно развиване и опция да подкрепят нацията си. „ С предлаганите от ръководещите промени се цели да се легализира доплащането. 4 милиарда лева средства от джоба на българския поданик влизат в здравната система, а в този момент се желаят още пари от него, без да е ясно къде ще отиват “, изясни той. Според него ръководещите оферират опазването на здравето да е на осигурителен принцип, а самите застрахователи декларират, че не са осведомени с модела и не считат предложенията за оптимални. „ За нас главните проблеми са свързани с ръководство на финансирането в опазването на здравето, а не с неговото непрекъснато дофинансиране, при неразбираеми условия на ръководство на средствата и оставянето на същите правила на ръководство, които към този момент са потвърдили своята неплатежоспособност. Затова внесохме избор на съмнение за опазване на здравето “, изясни той.
Депутатът от левицата проф. Иво Христов акцентира, че България има потребност от нов стопански капиталов модел, а не от възстановяване на съществуващия. „ Новият модел би трябвало да включва дейна капиталова политика на страната, което слага акцент върху спестяванията и потреблението на вътрешните запаси на страната, а не върху мантрата за външни вложения непременно “, разяснява още той.
Народният представител Проф. Румен Гечев съобщи, че страната би трябвало да подкрепи селското стопанство. По думите му има потребност от интервенция на страната в търговията на едро, като изкупува част от селскостопанската продукция, с цел да обезпечи по-високи цени на база на конкуренцията. Според него би трябвало да се вземат ограничения за деконцентрация на земя в ръцете на няколко едри земевладелци, както е сега. Друга мярка на левицата е да се промени структурата на дотациите, които отиват в зърнопроизводство и част от тях да бъдат ориентирани и към производството на зеленчуци, плодове, месо. „ Държавата би трябвало да взе участие и да подтиква вложенията, изключително в районите със смесено население “, съобщи Гечев и акцентира, че във Визията се планува капиталов фонд на база на публично-частно партньорство.
Народният представител от ПГ на левицата и член на ИБ на Българска социалистическа партия Валери Жаблянов съобщи: „ Разликата сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ е, че ние можем да кажем, какво би трябвало да съставлява България “. По думите му всеки може да има визия, само че предлаганото от Българска социалистическа партия е документ, зад който стоят разбиранията на доста хора и който би трябвало да се трансформира в управническа стратегия. Социалистът акцентира, че без равни обществени права, не може да има тъждество сред хората. По думите му това е част от изконните, записани в Конституцията, устои на страната ни, към които България би трябвало да се върне.
„ Визия за България “ цели да даде отговор на въпроса- каква страна желаеме. Ние не желаеме страната на Бойко Борисов и на едно его, а страна, която работи за всеки един собствен жител “, съобщи депутатът от района Александър Симов. В полемиката взеха присъединяване народните представители Любомир Бонев и Тома Томов и ръководителят на Българска социалистическа партия – Кърджали Милко Багдасаров.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР