Кърджали. Сигурност по пътищата в областта през зимния сезон, противодействието

...
Кърджали. Сигурност по пътищата в областта през зимния сезон, противодействието
Коментари Харесай

В Кърджали се проведе пресконференция за сигурността по пътищата през зимния сезон, противодействието на престъпността и изграждането на системи за видеонаблюдение

Кърджали. Сигурност по пътищата в региона през зимния сезон, противодействието на престъпността, построяването на системи за видеонаблюдение и по-доброто административно обслужване на жителите разискаха през днешния ден на работно заседание в Клуба на Министерство на вътрешните работи представители на локалната и изпълнителната власт, оповестиха от ОДМВР - Кърджали . Съвещанието беше инциирано от старши комисар Атанас Илков и в него участваха: регионалният шеф Никола Чанев, кметовете на общините Момчилград, Кирково и Джебел – Илкнур Кязим, Шинаси Сюлейман и Неджми Али, зам.-кметовете на общините Кърджали, Крумовград, Ардино, Черноочене – инж. Катя Митовска, инж. Абидин Хаджимехмед, Наско Кичуков и Ферхад Ферхад, инж. Петя Димова от Областно пътно ръководство, основен контрольор Валентин Карев от РДПБЗН, представители на компаниите за поддръжка на пътищата в региона, управителни фрагменти от ОДМВР.
Старши комисар Илков сложи преди всичко положителната поддръжка и своевременното разчистване на пътната мрежа през зимния сезон за гарантиране сигурността на жителите. По думите му този въпрос той поема на собствен персонален надзор. В полемиката стана ясно, че множеството от общините са с завършени процедури за зимното снегопочистване и обезопасяване на пътищата, а координатите на компаниите ще бъдат предоставени в полицията за бързи дейности при пораждане на рискови обстановки.
Областният шеф Никола Чанев акцентира, че взаимната работа с общините и институциите е на положително равнище за дейности при усложнени обстановки през зимния сезон и особено обърна внимание на нуждата компаниите да разполагат с резачки за дървета, тъй като техниката на пожарните служби не доближава при сериозни обстановки.
Директорът на ОДМВР - Кърджали изведе пред участниците в съвещанието главните цели на полицията – противопоставяне на разпространяването на акцизни артикули без бандерол, на престъпността в дребните и отдалечени обитаеми места, на разпространяването на опиати, ограничение на пътнотранспортния травматизъм и възстановяване на административното обслужване на жителите.
Област Кърджали е с най-ниския коефициент на престъпна престъпност в страната – 430 закононарушения на 100000 поданици, сочи статистиката. На територията на региона записаните закононарушения от началото на тази година до края на октомври са 658, което е понижение с 11% в съпоставяне със същия интервал на предходната година, а разкриваемостта от 55,5% е доста добра. „ 146 обитаеми места са посетени от мобилни екипи на ОДМВР - Кърджали “, посочи старши комисар Илков. По думите му полицейските екипи са задължени да се срещнат с кметовете на обитаемоте места, с шефовете на учебните заведения и да посетят минимум три къщи, в които живеят възрастни хора. Специално поради възрастното население в екипите са включени и специалисти от пожарните служби за вероятно попречване на произшествия, свързани с погрешно потребление на отоплителни уреди. Хората слагат и проблеми, по които пълномощията са на други институции и това постанова институционално взаимоотношение за решаването на наболели въпроси. Специален акцент старши комисар Илков сложи върху видеонаблюдението, което е съдружник на полицията в битката против престъпността, респектира причинителите на престъпни действия и където го има, резултатите са налице. Главният път за Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа “ е главен проблем, който не може да бъде следен единствено с човешки фактор. Стана ясно, че на доста места процесът на създаване е почнал, а за идната година са планувани средства за доизграждане в няколко общини. Директорът на ОДМВР - Кърджали обърна внимание върху характерния за района проблем с безнадзорните животни. Той уточни, че в седмицата има най-малко две произшествия, провокирани от животни на пътя, а при неприятни метеорологични условия е още по-сложно. Той прикани кметовете на общини и обитаеми места за общи дейности с полицията, с цел да се ограничи оптимално броят на такива катастрофи по пътищата в региона. На подложен въпрос за административното обслужване в бранш „ Пътна полиция “ шефът на ОДМВР отговори, че там сега се правят съществени промени за основаване на по-добри условия, има пренасочени чиновници за по-бързото обслужване на жителите и непрестанно се усъвършенства процесът, с цел да се понижи чакането.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР