Кърджали. С тържествен ритуал и полагане на венци и цветя

...
Кърджали. С тържествен ритуал и полагане на венци и цветя
Коментари Харесай

Кърджали: С тържествен ритуал и полагане на венци и цветя пред паметника на Освободителите в града бяха отбелязани 134 години от Съединението на България

Кърджали. С церемониален обред и полагане на венци и цветя пред паметника на Освободителите в Кърджали бяха маркирани 134 години от Съединението на България, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . „ Обединението на България е най-големият ни триумф - невиждано единство на цялата нация. Единството, с което смайваме Европа и света. Българската нация с акта на Съединението потвърди, че може да разчита на личните си сили, посредством храброст, смелост, дипломатичност и деликатност. Съединението е първият независим държавен акт, доказващ, че младото тогава княжество има своето почтено място в Европа и света. Военната отбрана на този популярен за българите акт демонстрира политическата зрялост и синовна отговорност на разграничената нация “, сподели в речта си Веселина Тихомирова, зам.-кмет на Кърджали, и добави, че през днешния ден би трябвало да бъдем почтени наследници на героите, дръзнали да извършат този популярен доблестен, Тя приключи с думите: „ Честит празник, да живее България “.
От името на поданството и формалните представители на държавните институции, ОДМВР, Регионалния инспекторат по образованието, Тракийското сдружение „ Капитан Петко челник “, публични организации, политически партии, читалища и учебни заведения, паметникът на Освободителите на Кърджали и и съдействалите за присъединението на града към България през Балканската война беше обсипан с цветя от признателните потомци. В откриването на празника присъединяване взеха зам.-кметът на града Веселина Тихомирова, регионалният шеф Никола Чанев, националният представител Адлен Шефкет, шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) старши комисар Атанас Илков, доста жители и посетители на града. Празникът продължи с фолклорна стратегия – музика, песни и танци, с присъединяване на Градския духовият оркестър и Народно читалище „ Родопски фар “.
Дарина ДЕЕНИЧИНА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР