Кърджали. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри обновения

...
Кърджали. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри обновения
Коментари Харесай

Министър Красен Кралев откри обновения стадион Арена „Арда“ в Кърджали

Кърджали. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри актуализирания стадион „ Дружба “ в Кърджали. На откриването участваха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, регионалният шеф Никола Чанев, кметът на Кърджали Хасан Азис, изпълнителният шеф на БФС Борислав Попов, зам.-изпълнителният шеф на БФС Антон Попов, президентът на ФК „ Арда “ Петър Пешев и народни представители от региона. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на спорта .
Спортното оборудване бе ремонтирано главно за първи път след построяването си през 1961 година Вложените средства са към 2 милиона лв.. Извършен е ремонт на футболното игрище и възобновяване на настилката на лекоатлетическата писта, актуализирани са трибуните за фенове, напълно ремонтирани са прилежащите здания и е направено благоустройство на територията на комплекса. Чрез обезпечаването на модерна спортна инфраструктура стадионът към този момент дава отговор на националните и европейски стандарти за провеждането на футболни надпревари и мачове в Кърджали.
„ Вярвам, че ремонтираният стадион, както и плануваната многофункционална спортна зала ще дадат нов подтик за развиване на спорта в града. За нас е извънредно значимо да осигурим допустимо най-хубавите условия за упражняване на спорт освен за елитните състезатели, само че и за подрастващите, които да порастват като здрави и дейни членове на нашето общество “, съобщи Красен Кралев по време на откриването. Спортният министър изясни, че държавното управление извършва поредна политика за създаване и реновиране на спортната база в цялата страна.
Кралев поздрави тима на „ Арда “ (Кърджали), който по думите му е направил извънредно мощен сезон в Югоизточната трета лига и справедливо ще играе в професионалния футбол през идната година. „ Арда “ за пръв път в историята си завоюва и Купата на Аматьорската лига. „ Вярвам, че на Вашия обичан тим му предстоят още по-добри резултати и искам на Елин Топузаков, футболистите и всички почитатели доста победи и сполучливо показване във Втора лига. Ако ФК ”Арда ” успее да получи промоция за Първа професионална лига, ще се погрижим оборудването да има и осветяване ”, добави той.
Спортният министър бе безапелационен, че стадионът не е последната инвестиция на страната. „ Правителството на Бойко Борисов пое ангажимент, че с изключение на освежен стадион в Кърджали ще има и нова многофункционална спортна зала, като кабинетът ще обезпечи план и 3,5 млн.лева за построяването й. Съвсем скоро ще стартираме градежа на новата спортна зала, която ще бъде дом и на други спортове. Там ще може да се тренира баскетбол, волейбол, битка, бокс, тъй че напълно скоро ще имаме мотив за наслада. Надявам се в границите на една година да завърши градежът на тази зала ", разяснява той.
„ Честитя на всички поданици на Кърджали новия стадион и Ви поисквам новото име Арена „ Арда “, което той ще носи, да Ви донесе доста шанс и мотиви за наслада “, обърна се министър Кралев към присъстващите.
В изказването си кметът на Кърджали Хасан Азис особено благодари на Министерство на младежта и спорта и на министър Кралев за поддръжката за реновирането на стадиона.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР