Кърджали е с повече нови заселници от София. В областта

...
Кърджали е с повече нови заселници от София. В областта
Коментари Харесай

Кърджали с повече нови заселници от София

Кърджали е с повече нови заселници от София. В региона има съвсем два пъти повече нови поданици, в сравнение с в столицата. Резултатите са за 2019г., съобщaва 24часа.
Докато столицата е привлякла нови 3230 души, които са се открили непрекъснато в нея, то за същият интервал от време всички общини в Кърджали са привлекли съвсем два пъти повече - 5888 души. Това отбелязва икономистът от Института за пазарна стопанска система Петър Ганев в “265 истории за стопанска система ” - акция, отдадена на българските общини.
Най-много е привлякла самата община Кърджали - 1483 души, само че и останалите в границите на региона не остават по-назад: Кирково, Джебел, Ардино, Крумовград и Момчилград.
На процедура 6 от топ 10 общини в страната по безспорен размер на механичния приръст през 2019 година са в област Кърджали.
Другата такава област в България е Пловдив, само че нейните резултати са по-ниски от тези на Софияград, а и там заселването е концентрирано единствено в регионалния център.
Други две области в страната - Шумен и Варна, също имат по няколко общини, които имат позитивен приръст на популацията, който се дължи напълно на механичния, така като  естественият приръст на всички места в България е негативен.
Най-големият отлив на поданици имат общините Сливен, Плевен и Свищов,
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР