Кърджали е очакване на концерта на Лили Иванова. Голямата българска

...
Кърджали е очакване на концерта на Лили Иванова. Голямата българска
Коментари Харесай

Кърджали очаква Лили Иванова под светлините на Арената. Концертът е по покана на кмета Хасан Азис

Кърджали е очакване на концерта на Лили Иванова.

Голямата българска певица ще зарадва почитателите си от града и района с огромен концерт на 13 септември на амфитеатралната Арена " Спартак ".

Билетите към този момент са разпродадени!


Изявата на попримата е по персонална покана на кмета на града доцент доктор инж. Хасан Азис. Концертът в родопския град беше особено включен по негово гледище в програмата на Национално турне 2023, в което 14 български града отварят сцените си за 16 концерта на легедата на българската ария. 
С потенциал от над 4000 места концертът в гр. Кърджали ще бъде с най-многобройната аудитория от ТУРНЕ 2023 на Лили Иванова!

 

Заради изявата й е особено освежен и стадиона в града.

В продължение на дни служащи от общината трескаво почистваха сцената и местата за аудитория. Подмениха седалки, възобнови се елекрическата апаратура

" Арена „ Спартак “ е изцяло почистена, осветлението е сменено с ново и по-модерно, а оборудването ще е изцяло готово до 13 септември, когато е плануван концертът на Лили Иванова ", разгласи кметът Хасан Азис.
Общината възнамерява емблематичната амфитеатрална площадка и в бъдеще да посрещна културни събития в града край Арда.

" Уважаеми фенове от гр. Кърджали, благодарим Ви!
Благодарим на Община Кърджали и на кмета - доцент доктор инж. Хасан Азис за поканата гр. Кърджали да бъде включен в ТУРНЕ 2023 година на Лили Иванова ",написаха от екипа на Лили Иванова.

 

Арената е паметен обект в град Кърджали, с който се свързват забавни спортни и културни събития през годините. Построена е с доброволния труд и даренията на локалните поданици в далечната 1954 година като амфитеатър с близо 4 000 места. Площта й е 7 450 кв. м., с солидна сграда – подиум на един етаж от 45 кв. м.

Претърпява главен ремонт през май, 2003 година Двадесет години по-късно сцената още веднъж оживява, този път с песните на Лили Иванова.

 

Миналата година през ноември Лили Иванова извърши с страсти залата на театъра в Кърджали. Сред присъстващите в публиката имаше представители на няколко генерации, които пяха дружно с нея.

Заради големия интерес към творчеството й тази година от общината взеха решение да дават на певицата сцената на огромната Арена.

 

В разгара на лятото Лили взриви сцените във Варна, Бургас, Созопол, Пловдив, Стара Загора, Добрич, Шумен.
До края на годината почитателите на Лили Иванова могат да посетят концертите ѝ в следните градове:

13 септември - КЪРДЖАЛИ / РАЗПРОДАДЕН
18 септември - ВРАЦА / РАЗПРОДАДЕН
20 септември - ХАСКОВО
27 септември - ПЛЕВЕН
25 ноември - ВЕЛИКО ТЪРНОВО
26 ноември - РУСЕ
28 ноември - ВАРНА
15 декември - СОФИЯ, НДК
16 декември - СОФИЯ, НДК

БИЛЕТИ: www.kupibileti.bg

Кулминацията на музикалната приказка на Лили Иванова по традиция са двата ѝ следващи предколедни концерта в Зала 1 на НДК.

На сцената с Лили Иванова ще бъдат музикантите от Li Orchestra – Ангел Дюлгеров – китари, цигулка, Огнян Енев – пиано, тромпет и саксофон, Иван Йорданов – Чери – китари, Христо Михалков – бас китара, Орлин Цветанов – цигулка, Росен Ватев – ударни, перкусии и вокалното трио LaTiDa – беквокали. В екипа са също Ангел Попов – Ачо – мониторен тонрежисьор, Антоан Хадад – тон и осветяване и Николай Недеков – организация и PR.

 

Епицентър. бг е медиен сътрудник на Национално турне 2023 на Лили Иванова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР