Кърджали. 25000 лични карти и 45000 паспорта са били издадени

...
Кърджали. 25000 лични карти и 45000 паспорта са били издадени
Коментари Харесай

25 000 лични карти и 45 000 паспорта са били издадени в област Кърджали от началото на годината

Кърджали. 25000 персонални карти и 45000 паспорта са били издадени в област Кърджали от началото на тази годината до 26 ноември в паспортните звена в общиниъе от региона. Това оповестиха от ОДМВР-Кърджали .

Напрегната се обрисува идната година за бранш „ Български документи за идентичност “ в ОДМВР-Кърджали. 43000 персонални карти би трябвало да бъдат сменени заради приключване на периода им на годност, а на 4000 персонални карти този период към този момент е изминал. При паспортите статистиката сочи, че през идната година изтича срокът на годност на 61000 документа, а 20000 към този момент са с изминал период. С оглед очертаващите се напрегнати месеци в издаването на персонални документи управлението на ОДМВР-Кърджали приканва жителите, които живеят трайно в региона, да подменят тези документи в по-ненатоварените месеци - от декември тази година до март идната година.

Така жителите на региона ще спестят време и ще избягнат скупчванията на хора напролет и лятото на 2020 година. От бранш „ Български документи за идентичност “ разясняват, че няма ограничаване за промяна на документите и преди приключване на периода на годност. Притежателите на паспорти би трябвало да ги върнат в паспортните служби наложително най-късно в 3-месечен период от приключване на периода за годност. Пропускът това да бъде направено е скрепено със глоба по ЗБЛД.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР