Kардиолози се обявиха против смяната на часовото време. Според специалистите

...
Kардиолози се обявиха против смяната на часовото време. Според специалистите
Коментари Харесай

Кардиолог: Смяната на времето е опасна за здравето

Kардиолози се оповестиха срещу промяната на часовото време. Според експертите отнемането на съня ни с смяната има отрицателен резултат върху здравето ни. Какви са рисковете разясни кардиологът доцент Сотир Марчев.

Той изясни, че със захлаждането на времето стартират и здравословните проблеми, защото кръвоносните съдове от студа се свиват, качва се артериалното налягане и всичките му проблеми като мозъчни кръвоизливи и дисекации на аортата. „ Студът покачва съсирваемостта на кръвта и рискът от всички заболявания, които се дължат на съсиреци в кръвоносните съдове като инфаркт, исхемичен мозъчен инсулт и белодробни тромбемболии също се повишава “, изясни той.

„ Добрата вест е, че метеоролозите споделиха, че тази събота и неделя ще е по-топло. Другата е, че тази неделя ще спим един час повече. Това понижава сърдечно-съдовата смъртност. Има безспорни статистики в целия свят, че живеем в едно недоспало общество.

Липсата на сън усилва мозъчно-съдовата смъртност. Обратното – наспиването оказва помощ ”,поясни кардиологът.

„ Изборът кое часово време да приемем не е предопределен. Светлата част на деня си е все толкоз, както и да въртим часовника. Нашият резултат от труда ни не зависи от това какво ни демонстрират стрелките на часовника. Те зависят от това по какъв начин си организираме времето ”, на мнение е доцент Марчев.

По думите му времето е единственият актив, който е лимитиран./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР