Кардио тренировките и здравословното хранене са ключът към здравото сърце,

...
Кардио тренировките и здравословното хранене са ключът към здравото сърце,
Коментари Харесай

2 неща, които да правим всеки ден за здраво сърце

Кардио тренировките и здравословното хранене са ключът към здравото сърце, само че специалистите са безапелационни, че има две неща, които са по-важни.

За да се радвате дълго време на добре функциониращо сърце, би трябвало да заложите на вярната стойка и на позитивното мислене . Защо? “Лошата поза понижава потенциала на дишане и лимитира кръвообращението ”, споделя Алис Ан Дилей, физиолог и създател на Dailey Strengthening: 6 Keys to Balance Core Muscles for Optimal Health .

“Правилната стойка балансира мускулите на предната и на задната страна на раменния пояс ”, споделя тя. “Гръдната кост и ребрата се отварят на открито, като по този метод обезпечават повече пространство за белите дробове. Когато започнете да ходите изправени, тялото незабавно ще се отпусне, сърдечната периодичност ще се забави, кръвното налягане ще се намали, а дишането ще стане по-лесно. Това безусловно е като глътка пресен въздух “, безапелационна е Дилей.

“Лошата поза натоварва гръбнака, врата, раменете и гърба, като ги прави по-податливи на пострадвания (а и вреди на здравето като цяло) ”, споделя доктор Майкъл Милър от Медицинския център към Университета на Мериленд.

 2 неща, които да вършим всеки ден за крепко сърце

Второто нещо, в което се кълнат специалистите, е положителната настройка и позитивното въодушевление. “Правилната изправена стойка въздейства позитивно на умствената настройка, която ще обезпечи едно по-балансирано здравословно положение и щастливо сърце ”, споделя Дейли. “Изследвания даже са посочили, че в случай че стоите изправени, с необятно отворени очи и с усмивка, това може да усъвършенства настроението ви ”, споделя тя.

Доброто въодушевление и позитивния взор към света звучат по-скоро като възстановяване на психологичното здраве, само че стресът е един от причинителите на сърдечно-съдовите болести. “В реалност, хроничният стрес и отрицателните страсти са причина за 30% от инфарктите и инсултите ”, споделя Милър.

“Положителните страсти, ежедневните обятия, хубавата музика и смеха освен компенсират напрежението, само че и усъвършенстват кръвното налягане и положението на сърцето ”, споделя Милър. Така че, имаме още една причина да се виждаме с обичаните другари и да танцуваме до зори, нали?

“Лошата вест е, че в случай че практикуваме тези два съвета единствено за ден, то няма по какъв начин да предпазим сърцето си. Ефектите траят единствено 24 часа ”, споделя Милър. Добрата вест е, че можем да заложим на тях всеки ден.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР