Кардинал Джордж Пел, най-високопоставеният католически духовник, обвинен за сексуално насилие,

...
Кардинал Джордж Пел, най-високопоставеният католически духовник, обвинен за сексуално насилие,
Коментари Харесай

Осъдиха висш католически свещеник за сексуално насилие

Кардинал Джордж Пел, най-високопоставеният католически свещеник, упрекнат за полово принуждение, не съумя да се отърве от присъдите си в Австралия, съобщи БГНЕС.
Пел бе затворен за прелиминарен период от шест години през март, откакто беше приет за отговорен в малтретирането на две момчета в катедралата в Мелбърн през 90-те години. Той продължи да пледира непорочност.
Апелативният съд отхвърли аргумента на Пел, че присъдата е несправедлива.
Бившият чиновник на Ватикана, 78-годишният Пел, ще остане в пандиза, до момента в който не получи право на условно освобождение през октомври 2022 година.
Миналата година правосъдно съвещание единомислещо осъди Пел за полово малтретиране на 13-годишните момчета след литургия в катедралата "Св. Патрик " и за малтретиране на едно от момчетата още веднъж по различен мотив.
Пел оспори присъдата, като съобщи, че е „ неразумна “, защото няма задоволително доказателства за правосъдните заседатели, които да го осъдят отвън рационалното подозрение.
Адвокатите на духовника обявиха, че правосъдните заседатели са разчитали прекалено много на „ непотвърдените доказателства “ на единствената оживяла жертва. Но жалбата му беше отхвърлена от трима съдии в Апелативния съд на австралийския щат Виктория в сряда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР