Кардиф се пребори за живителна точка в борбата си за

...
Кардиф се пребори за живителна точка в борбата си за
Коментари Харесай

Кардиф спаси живителна точка в борбата за промоция

Кардиф се пребори за живителна точка в битката си за промоция в елита на Англия. Вторият в класирането на Чемпиъншип изкова равенството в гостуването на Шефилд Юнайтед и след 1:1 е с мъничка крачка по-близо до мястото в по-горната дивизия.

"Остриетата " започнаха мача по-активно и имаха по-чистите положения. Но в първите минути вратарят на отбора от Уелс беше на мястото си и не разреши топката да се оплете в мрежата му.

Той обаче капитулира в 28-та минута. Тогава Джон Лъндстрам откри Лиън Кларк пред наказателното поле, той стреля едва, само че топката рикошира по подобен метод, че въпреки и да не изглеждаше рискова, избяга от обсега на стража и се вплете в мрежата му за 1:0.

Мачът предложи двуостри офанзиви до края си, само че в края му Кардиф към този момент се втурна като оглупял напред да търси най-малко равенството. И тази непримиримост беше възнаградена в продължението на мача.

Тогава Гари Мадайн откри с глава Антъни Пилкингтън към точката на дузпата и той с удар от въздуха в далечния ъгъл на вратаря го препарира за крайното 1:1. Малко по-късно уелсците ускориха натиска и потеглиха да търсят даже цялостния поврат, само че времето не им стигна.

Така те завоюваха 80-та си точка от началото на сезона, което им отрежда втората позиция, която към този момент ги класира непосредствено в Премиършип. Те са на осем точки пред третия Фулъм и допират завръщането си в елита. Шефилд Юнайтед остана на точка под зоната за плейофите и има 62. Последен в тази част на класирането е Мидълзбро с 63.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР