Караянчева прекъсна ваканцията на депутатите, БСП внесе 61 подписа за

...
Караянчева прекъсна ваканцията на депутатите, БСП внесе 61 подписа за
Коментари Харесай

Караянчева прекъсна ваканцията на депутатите, БСП внесе 61 подписа за извънредно заседание на НС

Караянчева прекъсна ваканцията на депутатите, Българска социалистическа партия внесе 61 подписа за изключително съвещание на Народно събрание
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева привиква изключително съвещание на Народното събрание на 21 август от 13:00 часа, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание. В същото време „ Българска социалистическа партия за България “ внесе в деловодството на Народното събрание 61 подписа с искане за привикване за изключително пленарно съвещание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

От левицата упорстват Народното събрание да бъде призован в сряда, а дневният ред на съвещанието да включва две точки – чуване на премиера Бойко Борисов за положението на осведомителните системи в страната поради рецесията с Търговския указател, както и план на решение по проблема с банкрута на застрахователното сдружение „ Олимпик “.

„ Днешното решение при премиера е безусловно неудовлетворително за нас и за засегнатите от хора на банкрута на кипърското сдружение „ Олимпик “. Това съставлява контролиран пазар, на който страната има своята основна роля. Освен това е наложителна застраховка, тъй че българските жители са добросъвестни платци по едно свое обвързване. След като страната не е упражнила нужния надзор, в лицето на Комисията по финансов контрол, не може да излезеш и кажеш на хората: „ Водете си делата в Кипър, ние ще ви помогнем с юрист или ще променяме европейско законодателство “, разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.Според нея сходен вид е недопустим, тъй като са вероятни и други решения. От Българска социалистическа партия упорстват фондът в България да заплати на хората, ощетени от сключването на застраховка, да встъпи в техните права и от свое има да води каузи в Кипър. „ Това би било отговорно към тези над 250 000 българи, както и лечебни заведения и други юридически лица, които са се застраховали там “, настоя водачът на левицата.

„ Започваме да си задаваме въпроси – да не се окаже, че това е „ пирамида “. Има ли пари в гаранционния фонд? Да не се окаже, че там няма нужните пари, че някой не е упражнил контрола “, добави още Нинова. В плана на решение, който левицата предлага, се разпорежда на Комисията по финансов контрол да направи отчет с цялостната информация за активите на сдружението, събраните пари в гаранционния фонд и фонда за обезщетение. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР