Караянчева на среща с Йълдъръм: Благодарение на България и Турция

...
Караянчева на среща с Йълдъръм: Благодарение на България и Турция
Коментари Харесай

Караянчева на среща с Йълдъръм: Благодарение на България и Турция мигрантският натист е нулев

Караянчева на среща с Йълдъръм: Благодарение на България и Турция мигрантският натист е нулев
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с ръководителя на Народното събрание на Турция Бинали Йълдъръм. Двамата разговаряха в границите на Третата среща на ръководителите на парламенти от Европа и Азия, която се организира в Анталия, Турция.

По време на диалога ръководителят на българския парламент показа задоволството си от прецизното осъществяване на съглашението сред Турция и Европейски Съюз за мигрантите. Цвета Караянчева акцентира, че България ще упорства съглашението да продължи да се извършва и отсега нататък както от едната, по този начин и от другата страна. Тя посочи напъните на България и Турция за преодоляването на мигрантския поток, като акцентира, че с помощта на тях миграционният напън сега е нулев. „ България и Турция споделят общ ангажимент в опазването на външната граница на Европейски Съюз и точно с този наш принос към сигурността и спокойствието на европейските жители можем да бъдем образец за всички останали “, сподели ръководителят на Народното събрание, оповестиха от пресцентъра на институцията.

Караянчева и Йълдъръм оцениха високо съдействието сред парламентите на двете страни, като заявиха предпочитание тези положителни контакти да продължат и в бъдеще. Двамата разискаха и двустранното съдействие сред България и Турция и споделиха общото мнение, че положителният разговор сред парламентите на двете страни може да бъде причина за задълбочаването на икономическите връзки в разнообразни браншове.

Председателят на българския парламент благодари на турската страна за сериозния принос в реставрацията на българската желязна черква "Св. Стефан" в Истанбул. „ Днес този монумент на културата, който неотдавна означи 120 години от основаването си, е израз на националната ни горделивост и радва с хубостта си всеки един екскурзиант на Златния рог “, съобщи Караянчева. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР