„Караваните и кемперите отново са на мода. След бума на

...
„Караваните и кемперите отново са на мода. След бума на
Коментари Харесай

Кандидат за кмет на Лозенец ще прави къмпинг в София

„ Караваните и кемперите още веднъж са на мода. След взрива на къмпирането през 60-те и 70-те години на предишния век, сега още веднъж се следи напредък на този метод на превозване на свободното време. Освен развлечение за западните пенсионери, къмпирането набира известност и след младите фамилии. Все повече младежи прекарват свободното си време измежду природата, а къмпирането в лично транспортно средство им дава свободата да посещават разнообразни места без авансово обмисляне и то отвън рамките на личната им страна “, съобщи Георги Славчев, претендент за общински консултант и кмет на регион Лозенец в София на Политическа партия МИР.

Според данни на Европейската федерация на караваните през 2018 година в Европа има над 2 милиона кемпера и над 4 милиона каравани като се следи непрекъснат растеж на регистрацията на нови ваканционни возила. Освен това, се усилва и броя на къмпингите и кемпер стоповете в Европа. В момента той надвишава цифрата 30000. Като образец, в Австрия са над 3000, а единствено към Виена са десетки. Част от тях, с изключение на цялата нужна инфраструктура, имат и непосреден достъп до метро станция.

През последните години се следи сериозна заинтригуваност от страна на задгранични туристи да посещават България за отмора посредством къмпиране. „ Това е обикновено, защото притежаваме неповторими естествени дадености. Стоим върху „ златна жилка “ в областта на туризма - няма друга европейска столица с непосреден ски курорт и също така с опция за досегаемост посредством метро линия? “, съобщи Георги Славчев.

Като фен и покровител на фристайл почивката Георги Славчев акцентира, че пасивното отношение на ръководещите към развиването на къмпинг –туризма граничи с закононарушение.

„ Бързо изследване в интернет пространството демонстрира, че в България общият брой къмпинги и кемпер стопове възлиза на 65, от които повече от половината не бих нарекъл къмпинги, а по-скоро - охраняеми паркинги На територията на София има един къмпинг и два кемпер стопа. Излишно е да споделям, че на територията на Витоша броят е нулев “, безапелационен е претендентът за кмет на Лозенец Славчев.

Той даде обещание, че като общински консултант ще впрегне цялата си сила и експертиза в идеята за налична Витоша и основаването на съвременни европейски къмпинги на територията на Столична община.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР