Карантината заради коронавируса в Гърция се удължава до 27 април,

...
Карантината заради коронавируса в Гърция се удължава до 27 април,
Коментари Харесай

Гърция удължи карантината до 27 април

Карантината поради ковид в Гърция се удължава до 27 април, като остава възбраната за неспешни излизания на хората - без значение с кола или пешком - като мярка за битка със болестта, оповестява БГНЕС.
Броят на инфектираните в страната доближи 1673, заяви на ексклузивен брифинг заместник-министърът за отбрана на жителите Никос Хардалиас, който дава отговор за координирането на битката против спешните обстановки, съобщи ТАСС.
Забраната за всяко придвижване на жители, като се изключи незабавните случаи, бе въведена на 23 март. Прилага се както за водачите, по този начин и за пешеходците. Излизания от домовете са позволени единствено за вървене на работа, до супермаркет, аптека, банка и доктор, за разходка на домашни любимци и за самостоятелен спорт. Всички други излизания би трябвало да са в региона на престояване.
Излизане отвън дома се позволява единствено със специфична декларация или с безвъзмезден SMS на телефонен номер 13033, указващо задачата на излизане и персоналните данни на излизащият, като би трябвало да се изчака особено позволение по телефона. Полицаите правят денонощни инспекции, като стопират преминаващи коли и пешеходци. Санкцията за всяко сходно нарушаване е 150 евро.
От 23 март полицията е открила 17 358 нарушавания на наредбите за излизане в цялата страна, и са наложени санкции в размер на 2,6 милиона евро. Повечето от нарушаванията са открити в Атина и регион Атика, следван от Солун, Йонийските острови и Западна Гърция. Всички събрани санкции от нарушителите ще бъдат трансферирани за подсилване на системата на опазването на здравето и поддръжка на лекарите, които се борят с коронавирусната зараза.
По последни данни на Министерството на здравеопазването на Гърция умрелите от COVID-19 са 68 души. През денонощието броят на откритите случаи на зараза се усили с 60. 92 са в сериозно положение на респиратори. 78 души се смятат за оздравели.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 4 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР