Карантината за пристигащи от чужбина във Великобритания, която се въвежда

...
Карантината за пристигащи от чужбина във Великобритания, която се въвежда
Коментари Харесай

Обединеното кралство е на пето място сред чуждестранните инвеститори у нас

Карантината за идващи от чужбина във Англия, която се вкарва на 8 юни, е от решаващо значение за попречване на втора вълна на болест с ковид в страната, означават вътрешният министър Прити Пател и министърът на превоза Грант Шапс. Мярката сега е повече от наложителна.

Всички влизащи в страната, в това число британци, ще се изолират за две седмици и ще дават подробни данни къде ще прекарат карантината. Пател и Шапс предизвестяват, че ще има инспекции и ще бъдат налагани санкции.

Мерките са в отговор на увеличението на нашите знания за ковид. За момента проби за Ковид-19 или бързи проби с измерване на температурата не са ефикасни, защото инфектирани пасажери може да нямат никакви признаци и тестванията да не дадат резултат, в случай че изследваният преди малко се е заразил. Затова е вярно да желаеме от хората, които пътуват към нашата страна, да следват ограниченията, които нашите лични жители подхващат, с цел да продължи прекъсването на разпространяването на вируса, акцентират двамата министри.

В момента държавното управление работи с транспортната промишленост по отношение на въвеждане на съглашения с други страни, когато това бъде безвредно за всички.

Новината не е доста добра за живеещите и работещите във Англия българи, а и за бизнеса.

Търговските взаимоотношения не са доста дейни, само че в последните години стокообменът растеше, като през 2015-а даже мина и границата от един милиард евро. През предходната година български и английски компании са изтъргували артикули за 1.16 милиарда евро, което съставлява леко стесняване от 2.4 %. Това слага Англия на 13-то място в нашия експорт за 2019 година и на 19-то място в нашия импорт. Търговското салдо пък е позитивно за нашата страна, като се изключи 2016 година, за последните девет години.

У има регистрирани доста компании от Острова, като броят има набъбна откакто стартира процедурата по излизане на Англия от Европейски Съюз.

До края на предходната година размерът на английските вложения у нас възлиза на 2.516 милиарда евро, което подрежда Обединеното кралство на пето място след Нидерландия, Австрия, Германия и Италия.

А измежду 100-те най-големи компании с присъединяване на задгранични вложители в България са сдруженията: „ Уилям Хюз България “ ООД – железни произведения, структури и профили (William Hughes), Шел България ЕАД – търговия на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (Shell), Домейн Бойар АД – произвеждане на виновност от грозде (Boyar International), „ Импириъл Табако България “ ЕООД – Търговия на едро с тютюневи произведения (Imperial Tobacco Group Plc) са с присъединяване на вложители от Англия (по данни на БАИ).

Добрият макроикономически и капиталов климат, в това число тласъците, предоставени от Закона за поощряване на вложенията и други данъчни закони, са измежду положителните благоприятни условия за привличане на английски вложения в българската стопанска система.

Туризмът също се развива с положителни темпове. През предходната година английските туристи в България са били 470 149, като броят им пораства с 20.7% по отношение на 2018-а. Англия заема четвърто място по брой туристи измежду страните от Европейски Съюз след Румъния, Гърция и Германия.

Българите, посетили Англия за същия интервал, са 187 850, с повишаване от 5.2 %. Това прави Острова десетата желана туристическа дестинация за българските жители.

България е обичаен участник в най-голямото международно туристическо ревю във Англия - World Travel Market.

Британските туристи демонстрират интерес към българските балнеоложки центрове, морски и планински почивки, ски-туризъм, обиколни и комбинирани опознавателни турове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР