Карантината в Испания оказа влияние и върху продажбите на висококачествения

...
Карантината в Испания оказа влияние и върху продажбите на висококачествения
Коментари Харесай

70% спад в продажбите на висококачествени напитки в Испания заради карантината

Карантината в Испания оказа въздействие и върху продажбите на висококачествения алкохол. 70% от продажбите на тези спиртни питиета въобще не са осъществени заради затварянето на питейни заведения и заведения за хранене. Това са седем от всеки 10 бутилки уиски, джин, ром, ликьори, ракии и други, което се равнява на 9 милиона литра против едвам 172 000 литра, които са продадени в магазини и супермаркети, сочат данните на главната асоциация, която сплотява производителите - Espirituosos España.

„ В никакъв случай продажбите в супермаркетите на тези артикули не компенсират спада, който е резултат от затварянето на хотели и заведения за хранене “, споделя Боско Торемоча, шеф на Espirituosos Españа пред elmundo.es.

В Испания има повече от 300 000 питейни заведения и заведения за хранене, които са затворени след въвеждането на изключителното състояние в средата на март.

Данните сочат, че нарастването на продажбите с 2% в супермаркети и магазини не компенсира спада им в питейните заведения и заведенията за хранене, където тези питиета се продават най-вече. Този бранш живее на първо място от туризма, като се има поради, че потреблението на чаши или ликьори е обвързвана със обществена среда и точно тук се вършат 70% от оборота.

„ Това са артикули, ясно свързани със общественото ползване. В храната има категории, които отбелязват двуцифрени спадове “, споделя още Торемоча.

Аналогична е ситуацията и при бирата. Продажбите в супермаркетите са се нараснали, само че по-голямо ползване у дома не компенсира спада на потреблението в питейните заведения и заведенията за хранене.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР