Карантина! Време е да освежим кожата си, за да се

Карантина! Време е да освежим кожата си, за да се ...

Карантина! Време е да освежим кожата си.

Карантина! Време е да освежим кожата си, за да се завърнем по-бляскави от всякога след нея. Дерматолог съветва как да се погрижим за най-силното си оръжие след усмивката си докато седим принудително дълго време у дома.
Това, че не е необходимо да се появявате на обществени места, не е причина да спрете да се грижите за себе си. За дамите това е чудесен шанс да дадат почивка на кожата си, откадвайки се от грима в полза на козметичните процедури. За това как седенето у дома може да повлияе положително на кожата ни разказа дерматологът Алексей Едемски пред РИА Новости.
"Кожата се адаптирана към околната среда. Докато сте вкъщи, не е необходимо да използвате козметика, включително не трябва да почиствате кожата твърде агресивно. Кожните мазнини са необходими за защита и не трябва да обезмаслявате кожата твърде много. Това е време, в което няма нужда от декоративна козметика, така че кожата само ще стане по-добра и по-красива. В допълнение, карантината дава възможност и време за разпускане - можете да правите овлажняващи маски и други подобни процедури", каза Алексей Едемски.
"Докато не използвате декоративна козметика можете да си правите ексфолиращи и почестващи процедури", добави дерматологът. "Твърдите ексфолианти увреждат кожата и могат да я направят по-чувствителна. След подобни травматични процедури могат да се появят алергии и в крайни случаи възпалителни елементи. Липсата на грим ще помогне да се избегнат негативни реакции върху кожата".
Малкото количество свеж въздух се отразява негативно на кожата, но има прост изход.
"Необходимо е редовно да проветрявате помещението, особено преди сън. За да не поемате рискове и да не настинете, е по-добре да отворите прозореца или за малко да излезете на балкона", съветва Едемски.
Но основното е настроението, защото емоциите ни силно влияят на здравето и външния ни вид, припомни дерматологът.
"След една седмица почивка наистина можете да изглеждате по-хубави и по-свежи, ако не изпадате в паника и хипохондрия - наслаждавайте на ситуацията и отделете време за себе си", съветва той.

Източник: actualno.com