Караниколов: За първото полугодие на 2018 г. търговията с Китай

...
Караниколов: За първото полугодие на 2018 г. търговията с Китай
Коментари Харесай

Караниколов: За първото полугодие на 2018 г. търговията с Китай се увеличава с 22%

Караниколов: За първото полугодие на 2018 година търговията с Китай се усилва с 22%
За първото полугодие на 2018г. търговията с Китай се усилва с 22%, по отношение на същия интервал на 2017г. и надвишава 1.135 милиарда щ.д. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов в изявлението си по време на Четвъртата среща на локалните водачи „ 16+1 “, която се организира в София. Форумът бе открит от премиера Бойко Борисов, а на него участваха представители на локалните управляващи и над 300 представители на бизнеса от Китай, България и страните от Централна и Източна Европа. Срещата се провежда от Министерството на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и Областния шеф на Област София.

Министър Караниколов уточни, че за последните 10 години българският експорт за Китай се е нараснал десетократно, а през първите шест месеца на тази година нараства с още 10% по отношение на 2017г. и възлиза на 366.7 млн. щ.д.

„ Вярваме, че има още благоприятни условия за по-нататъшно разширение на българския експорт за Китай “, посочи още Караниколов. Икономическият министър акцентира, че за лансиране на българските артикули на китайския пазар, България ще взе участие идващия месец в първото издание на Китайския интернационален панаир за вносни артикули, който ще се организира в Шанхай. „ Участие ще вземат 32 български компании от секторите: хранително-вкусова индустрия, козметика и услуги “, добави той.

По думите му страната ни може да предложи отлични условия за китайски вложения в редица браншове като автомобилостроене и произвеждане на части за коли, електроника и електротехника, осведомителни и информационни технологии и други

Министър Караниколов организира среща и с Вицегубернатора на провинция Хънан господин Хъ Дзипин, на която бе подписан Меморандум за съдействие сред Министерството на стопанската система и Департамента по търговия на Хънан, който ще постави основите на още по-активно съдействие с китайската провинция. Хънан е една от е най-големите китайски провинции, както и един от най-силните стопански центрове с население над 100 млн. поданици. Меморандумът е рамков и планува подпомагане и поддръжка за основаване на нови и разширение на съществуващите бизнес контакти сред предприятията от България и провинция Хънан, поощряване на съдействието сред дребните и междинните предприятия от България и Хънан, стимулиране на предприятията от двете страни да вземат участие в панаири, изложби, конгреси и симпозиуми, които се организират на територията на България и китайската провинция. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР