Карането на сърф е любимо развлечение за туристите на южния

...
Карането на сърф е любимо развлечение за туристите на южния
Коментари Харесай

Сърфисти вдигат адреналин на плажа в Несебър

Карането на сърф е обичано забавление за туристите на южния плаж в Несебър. Търсачите на мощни чувства мерят всеки ден сили в един от най-екстремните водни спортове. Виртуозите се надпреварват кой ще се задържи по-дълго върху дъската и кой е най-бърз върху вълните. Сърфът този сезон е едно от най-модните занимания на плажа в курорта. Напливът е голям, тъй като сърфирането върху вълните е същински шлагер.

40 лв. за час коства чувството да се понесеш с вятъра на южния плаж в Несебър, а за 30 минути се заплащат 20 лева Клубът за сърф там предлага образование за начинаещи и курсове за напреднали. За час разходка над водата получавате екипировка, платно и дъска. За сърфиране с инструктор се доплаща 20 лв.. Само след 2 часа образование всеки дилетант може да се задържи над водата, настояват инструкторите. 6 часа тренировки пък са задоволителни, с цел да обикаляте към този момент сами върху дъска в морето. Обучителния курс в комплект с оборудването коства 300 лв.. За хлапетата има специфични отстъпки, а при групови образования цената за 6-часов курс е 280 лв..

"Научават се главните понятия и правила на ветроходния спорт, запознаване с уиндсърф оборудването, подготовка и тръгване с уиндсърфа и поддържане на прав курс ", споделят треньорите.

Единственото изискване пред кандидат-сърфистите е да се явяват трезви на тренировките, да са физически здрави и да могат да плуват. Уроците за начинаещи стартират с инструктаж на суша и няколко извършения, с цел да се усвои правилото на ръководство на платното. Накрая идва влизането във водата, опитът да се вкара крилото в вярна позиция, ставането върху дъската и вятърът, който би трябвало да те тегли.

Най-подходящото време за новаците, които желаят да схванат какво е да се понесеш по вълните е от 9.00 до 12,30 часа и след 17.00 часа, когато морето е по-спокойно, вятърът сдържан и подобаващ за образования. От август до края на септември са месеците и за дейните сърфисти. Тогава има и доста положителни дни за тях с антициклоните и северозападните ветрове, които по това време преобладават.

Тръпката да пориш вълните върху дъска е несравнима за феновете на мощните чувства. По лятната водна фикс идея са запалени спортсмени и морски вълци. Сърфирането над вълните ги освобождава от напрежението и им дава чувство за независимост. Освен, че е доста потребен за здравето, уиндсърфът прелестно оформя краката, раменете и като бонус наложително ще се сдобиете с идеално плосък стомах.

Две нови супермодерни бази притеглят почитателите на адреналина на южния плаж в Несебър. Там всеки може да избере дали да наеме преподавател или да се "бори " самичък с вълните.

Любимият летен спорт за влюбените до уши в морските занимания е сърфът, само че най-много този с весло – назовава се sup /съп/. Става въпрос за гребане върху дъска в изправена позиция. Цените за sup авантюристите също са много атрактивни - 40 лв. за час и 20 лв. за 30 минути е наем на дъска и весло.

На Южния плаж в Несебър се предлага и каяк чартърен на същите цени.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР