Карамазов е нощният персонаж, който ще осигурява и високотехнологично инфо.Чатботът

...
Карамазов е нощният персонаж, който ще осигурява и високотехнологично инфо.Чатботът
Коментари Харесай

Чатботът на Владо Карамазов активен в Нощта на театрите

Карамазов е нощният персонаж, който ще обезпечава и високотехнологично инфо.

Чатботът на Владо Карамазов във Viber ще е информативен канал на шестото българско издание на европейската самодейност „ Нощ на театрите “, което ще се състои на 17 ноември. Там всички феновете на театралното изкуство ще намерят подробна информация за събитията, включени в програмата, за посланиците и специфичните планове.

Сред "нощните персонажи " са актьорите Владо Пенев, Юлиан Вергов, Владо Карамазов, Ованес Торосян, Иван Бърнев, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Христо Мутафчиев, Теодора Духовникова, Ана Пападопулу, Луиза Григорова, Силвия Петкова, Весела Бабинова, Койна Русева, Рая Пеева и други

Чатбот платформата „ Владроб Кънекто “ във Viber e последно потомство цифров помощник, отговарящ на всички условия за безпроблемно и бързо намиране на информация.

Стотици прояви в 15 български града на най-разнообразни местоположения – от общоприетите подиуми в театрите, през питейни заведения, музикални зали, търговски центрове, кина, галерии, различни места, ще изкушават ценителите на театралното изкуство. Програмата по традиция ще стартира от съботната заран и ще продължи в първите часове на неделята.

Нощните персонажи ще са колоритни, темпераменти и още по-вдъхновени да застанат очи в очи със своята аудитория. Такава ще е и специфичната фотосесия, в която обичайно вземат участие всички създатели, посветили се на европейския сценичен конгрес. Тази година пред обектива на фотографа Диляна Флорентин застават обичаните артисти Владо Пенев, Юлиан Вергов, Владо Карамазов, Ованес Торосян, Иван Бърнев, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Христо Мутафчиев, Теодора Духовникова, Ана Пападопулу, Луиза Григорова, Силвия Петкова, Весела Бабинова, Койна Русева и Рая Пеева, световноизвестният български диригент Максим Ешкенази, прима балерината Марта Петкова и премиер-солистът Никола Хаджитанев от Софийската опера и балет. Творческата идея за цветните „ персонажи “ е на The Smarts. Кадрите ще бъдат включени в галерия на няколко места в София и Пловдив измежду които са Националната библиотека, Bulgaria mall и Mall Plovdiv.

Театралните почитатели ще „ виждат “ през очите на актьорите. Интерактивна апаратура на отзивчиво място в София, което към момента се пази в загадка, ще покаже живота на посланиците на самодейността. Всеки ще може да застане очи в очи с тях и да почувства нещата от тяхна позиция. Снимките в инсталацията ще бъдат POV и ще разкриват разнообразни моменти от всекидневието на актьорите – подготовки, подготовка за зрелище, минаване на текст, грим и други

Нощ на театрите стартира да се организира в България преди 6 години с помощта на фондациите „ Арт Проджектс “ и „ Асоциация Информбюро “, които сплотиха старания, с цел да осъществят една потвърдила се в европейската процедура платформа. Инициативата незабавно стана част от Европейската нощ на театъра и доста бързо събра всички, които имат отношение към сцената, като сътвори и сподели качественото театрално изкуство във всичките му институционални и неинституционални форми, без граници и без езикови, религиозни или етнически бариери.

Тази година Нощ на театрите ще има в 11 европейски страни по едно и също време. Зад концепцията на платформата стои Елеонора Роси от Франция. Нейният концептуален проект се назовава La nuitee – the intercultural night of european theater и е обнародван публично в Париж на 5 октомври 2009 година Освен спектакли самодейността включва голям брой срещи, полемики, изложения, концерти, разходки зад кулисите, нови благоприятни условия за доближаване на артистите с тяхната аудитория.

Събитието е част от културния календар на Столична община и се реализира с поддръжката на Министерството на културата и Съюза на артистите в България. Международен сътрудник е асоциация „ Европейска нощ на театъра”.

източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР