Каракас. Венецуела се подготвя за конфронтация между военните и опозицията

...
Каракас. Венецуела се подготвя за конфронтация между военните и опозицията
Коментари Харесай

AFP: Венецуела се подготвя за конфронтация между военните и опозицията

Каракас. Венецуела се приготвя за борба сред военните и опозицията на колумбийската граница в събота, откакто самопровъзгласилият се за президент Хуан Гуайдо даде обещание филантропична помощ да влезе в страната му макар блокадата, наложена от ръководещите, предава AFP .
Лидерът на социалистите Николас Мадуро даде обещание да не допусне помощта, която той дефинира като демонстрация и предлог за американско настъпление.
В петък Гуайдо се опълчи на държавна възбрана за овакантяване на страната и участва на концерт, проведен от английския милиардер бизнесмен Ричард Брансън навръх границата в Колумбия. Концертът е ориентиран към набиране на средства за за филантропична помощ за латиноамериканската страна.
Гуайдо съобщи, че венецуелските военни, чието командване неведнъж е заявявало безспорна преданост към Мадуро, " взели участие в процеса ", с цел да успее да доближи до Колумбия.
Часове по-късно Каракас съобщи, че е затворил границите с Колумбия в щата Тачира, който граничи с Кукута - като се цитират закани за сигурността на Венецуела.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР