Каракас. Венецуела осъжда организираната операция“ на границата с Колумбия, съобщава

...
Каракас. Венецуела осъжда организираната операция“ на границата с Колумбия, съобщава
Коментари Харесай

Telesur : Венецуела осъжда „организираната операция“ на границата с Колумбия

Каракас. Венецуела осъжда „ проведената интервенция “ на границата с Колумбия, оповестява латиноамериканската организация Telesur .
Група военнослужещи от венецуелската национална армия на ниско равнище завзе няколко бронирани транспортни средства, които принадлежат на венецуелските сили и мина граничните бариери на венецуелско-колумбийската граница в проведена интервенция, поръчана от десни опозиционни членове в Колумбия.
Според кореспонденти на организацията на място, бронираните транспортни средства на Боливарската национална армия (ГНБ) са счупили венецуелската преграда за сигурност, конфигурирана на моста „ Симон Боливар “, след което тримата военни са избягали в Колумбия, където са посрещнати от десни опозиционни водачи от Венецуела
Кореспондентът на Тelesur във Венецуела Маделин Гарсия съобщи, че венецуелската имиграционна полиция обезпечава защитата на граничния пункт и че членовете на венецуелската войска са ситуирани на мястото. " Трима бойци са минали колумбийска територия, само че не става дума за всеобщи дейности във Венецуела. "
Гарсия съобщи, че най-малко един от членовете на граничните сили за сигурност е бил ранен при проведената акция, както и чилийски фотограф, който е бил на мястото на събитието.
Инцидентът идва, когато дясната съпротива се пробва да внесе в страната по този начин наречената филантропична помощ, предоставена от Съединените щати.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР